KALE-Baykar Makina tarafından tasarlanan ve imal edilen 'Bayraktar' adı verilen Taktik İnsansız Hava Aracı, cumartesi günü yaptığı test uçuş sırasında irtifa rekoru kırdı. Tekirdağ'ın Keşan İlçesi yakınlarındaki askeri havaalanından havalanan Bayraktar, 27 bin 70 feet (8 bin 250 metreye) çıkma başarısı gösterdi.
Halen test aşamasında olan Bayraktar'ın bir önceki rekoru ise, 24 bin 60 feet (7 bin 333 metre) idi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile yapılan sözleşmeye göre, Bayraktar'ın 18 bin feet'te (5 bin 486 metre) yükseklikte uçması yeterli.
Yaklaşık 2 aylık test sürecinin tamamlanması ardından Bayraktar, teslimat aşamasına geçecek. Havadan yapılan keşif uçuşlarında kullanılacak Bayraktar, taşıdığı kamera ile çektiği görüntüleri yer istasyonuna aktarıyor.
SSM ile Kale-Baykar Makina arasında imzalanan sözleşmenin birinci aşamasında Taktik İHA sınıfında 6 uçak, 2 yer kontrol istasyonu, 3 yer veri terminali, 2 uzak görüntü terminali ve 2 kamera sistemi teslim edecek. İkinci aşamada da 6 İHA sistemi teslimi sonrasında TSK envanterine 12 Bayraktar İHA sistemi girecek.

FOTOĞRAFLI