BEYRUT’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ile Murat Ağca’nın serbest bırakılmasında sona yaklaşılırken, İzmir’de bulunan aile üyelerinden bazıları İstanbul’a uçtu. Akpınar’ın annesi Suzan Akpınar, “Bu bayramda en acı günleri yaşadım. Ne gecem geceydi ne de gündüzüm gündüzdü. Şükür, inşallah yavruma kavuşacağım, hasretlik bitecek” dedi.
THY’nin iki pilotunun serbest bırakılmasıyla ilgili nefeslerin tutulduğu akşam saatlerinde Murat Akpınar’ın İzmir’de bulunan kardeşi avukat İrfan Medet Akpınar, annesi Suzan Akpınar ile Murat Ağca’nın astsubay ağabeyi Mesut Ağca, İstanbul’a gitmek üzere Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İrfan Medet Akpınar, “Bunca zaman bekledik, özelikle annem çok yıprandı. Bu konuda ona daha fazla söz payı düşüyor. İnşallah neticeyi alacağız diye düşünüyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bundan sonrası teferruat. Yaklaşık 74 gün bugün ise 75’inci güne girmekteyiz. Çok zorlu bir bekleyiş oldu bizim için. Ama iki aile birbirimize destek olduk her zaman. Mesut bey’de diğer kaçırılan kaptan pilot Murat Ağca’nın abisiyle tesadüfen aynı ilçede görev yapıyoruz. Hep dayanışma içerisinde olduk, birbirimizi sürekli haberdar ettik gelişmelerden. Bu da Türk insanın sıkıntılı durumlarda ne kadar çabuk kaynaştığını ve kenetlendiğinin bir göstergesidir. İnşallah hayırlı neticeye ulaşmak üzereyiz. Bizde bu umutla İstanbul’a bir an önce gidiyoruz. Yeğenlerime ve yengeme de orada kavuşacağız. Ondan sonra bayram bizim için şimdi başlayacak. Son dönemde en güzel gelişme, dün Sayın Başbakan’ın yengem Dilek Akpınar’ı araması oldu, o esnada bende yanındaydım. Beklemediğimiz bir telefondu açıkçası, biz bir haftaya bir netice bekliyorduk, çok hızlı şekilde gelişti. Bizim için sevindirici oldu. Başbakanımız ilk defa arayıp böyle bir haberle karşımıza çıkınca ister istemez sizde heyecanlanıyorsunuz. Dün yengem, telefondan sonra apar topar İstanbul’a gitti, bugün akşam saatlerinde de kavuşmayı bekliyoruz. Bugün çok fazla telefon trafiği yaşadım özelikle basın mensuplarıyla. Benim basın mensubu arkadaşlara bir sözüm vardı, inşallah o müjdeli gün geldiğinde hep beraber haber yapalım şeklindeydi. İstanbul’daki basın mensubu arkadaşlar da bekleyeceklerdir, hep birlikte bayram bizim için o zaman başlayacaktır. Hep birlikte kutlayacağız bayramı” dedi.
KENDİMİZ GİDİYORUZ
Kardeş Akpınar, “Dışişlerinden bir yetkili yengemle görüştü bugün. Tahmin ediyorumki bu bir süreç, bizde hayatımızda ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Herhalde böyle oluyor bu işler. Değişmeler takaslar gündem de diye düşünüyorum. Şu anda bu işlemlerinde gizli yürütüldüğü kanaatindeyim. Çünkü oradaki pilotların can güvenliği de önemli. Gizli şekilde yürütülmesi bizim içinde olumlu. İnşallah bu şekilde neticeyi alacağız diye düşünüyorum. Dışişlerinden bizi çağırmadılar, ama İstanbul’a biz kendimiz gidiyoruz. Beklentimiz o doğrultuda. Artık son noktaya geldiğimize inanıyorum. Gerekirse sabaha kadar havalimanında bekleriz. Abimi almadan gitmeyeceğiz” diye konuştu.
ÇEKTİĞİMİZ ACI ANLATILAMAZ
Pilot Akpınar’ın annesi Suzan Akpınar ise, “Şükür, inşallah yavruma kavuşacağım, hasretlik bitecek. Bu bayramda en acı günleri yaşadım. Ne gecem geceydi ne de gündüzüm gündüzdü. Çocuğumun yeri belli değildi, yok orada yok burda dendi. Çektiğim acı anlatılamaz. Yardımda bulunan herkese canı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Pilot Murat Ağca’nın astsubay ağabeyi Mesut Ağca ise mesleği gereği açıklama yapamayacağını dile getirdi. Açıklamaların ardından aile üyeleri, İstanbul’a uçakla hareket etti.