THY'nin Beyrut uçağında ikinci pilot olarak görev yapan ve kaptan pilot Murat Akpınar ile birlikte 9 Ağustos'ta Lübnan’da kaçırılan Elazığlı Pilot Murat Ağca, serbest bırakılmasının ardından geldiği memleketinde Vali Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti. Pilot Ağca, rehin tutulduğu dönemde ailesine gösterilen ilgi için Vali Koçak'a teşekkür etti.
Pilot Murat Ağca, valiliğe babası Zeki, eşi Nur ve kızı 2 yaşındaki İdil ile birlikte geldi. Ağca, Vali Koçak'a kendisinin yokluğunda ailesiyle yakından ilgilenildiğini belirterek,, valinin burada aynı zamanda cumhurbaşkanını da temsil ettiğini ifadede ederek teşekkür etti. Pilot Ağca sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül de bizim konumuzla ve ailemizle yakından ilgilendi. Kendisine selam ve saygılarımızı iletmenizi rica ediyoruz. Ayrıca sayın başbakanımız, dışişleri bakanımız da aynı şekilde yakından alakadar oldular. Onlara da minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Özgür olarak memleketimde ailemle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum."
Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ise, pilot Ağca’nın yeniden özgür bir şekilde ailesiyle birlikte olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Sizler bizim için kıymetlisiniz. Bu ilgi ve alakayı her yönü ile hak ettiniz. Devletimiz güçlüdür ve hiçbir vatandaşını hiçbir yerde bırakmaz. Lübnan’da esaret altında olduğunuzda, hürriyetiniz kısıtlandığında üzüntülüydük. Kurtulmanıza ve sağ salim ailenize kavuşmanıza çok sevindik. Bundan sonra ailenizle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum" diye konuştu.