Şahap AVCI / ALİAĞA (İzmir), () - İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Petkim'de çalışan işçiler, Sütaş'ın işçi çıkarmalarını protesto etmek amacıyla Petkim'de Sütaş ürünleri kullanılmamasını istedi. Gece vardiyasından çıkan yaklaşık 500 işçi, fabrika sahasında toplandıktan sonra Petkim tesislerinin dış kapısına alkışlar ve sloganlar eşliğinde gelerek, yanlarında getirdikleri Sütaş markalı yoğurt ve süt ürünlerini yere attı.
İşçi çıkaran Sütaş'ı protesto eden Petkim işçileri ve Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, Petrol İş'in örgütlü olduğu işyerlerinde Sütaş ürünlerinin tüketilmemesini istedi. Sütaş'ın Bursa ve Aksaray fabrikalarında çalışan 59 işçinin iş  akdinin sonlandırıldığını kaydeden Oktay şöyle konuştu:
"Emekçiler bir örgütlenme faaliyeti başlatsalar da karşılaştığımız manzara aynı. Örgütlenmeden dolayı anayasal hakkını kullanan emekçileri işinden, aşından edenlere bir yaptırım olmalı. 59 arkadaşımızın aylarca yürüttüğü direniş faaliyetini selamlıyoruz. Fırsatımız olursa kendilerini ziyaret edeceğiz. Ama acilen yapmamız gereken, Sütaş ürünlerini ne evimizde ne iş yerimizde kullanmamak olmalı. Bu kampanyaya eşimiz, dostumuz, akrabamız, arkadaşımız destek vermeli. Petkim'e yemek tedarik eden firma ve Petkim'in patronları ile görüştük. 'Bizim onlarla sözleşmemiz var. Eğer bu sözleşmeyi tek taraflı feshedersek tazminat öderiz' yanıtını aldık. Bu bizi hiç ilgilendirmiyor. Sütaş ürünleri kullanılmaya devam edilirse yemek yememe hakkımızı kullanacağız."
Ahmet Oktay'ın konuşmasının ardından işçiler yanlarında getirdikleri Sütaş markalı yoğurt ve süt gibi ürünleri yere attıktan sonra servislere binerek ayrıldı.

FOTOĞRAFLI