Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ,(Şırnak),() - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde mitinge katılan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, sahnede konuşma yaparken baygınlık geçirdi. Tansiyonu düştüğü belirtilen Buldan, daha sonra konuşmasına devam etti. Pervin Buldan mitingin ardından Silopi Devlet Hastanesi'nde kısa bir süre tedavi gördü.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 'Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde' adı altında düzenlenen mitinge HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak ile çok sayıda vatandaş katıldı. Pervin Buldan, İmralı'da Abdullah Öcalan'a selam göndererek başladığı konuşmasında, şöyle dedi: "Sevgili kadınlar bugün sayın Öcalan'ın özgürlüğü için bir araya geldik. Yıllardır bu meydanlarda, alanlarda Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen kadınlarımız ve gençlerimize selam olsun. Sayın Öcalan yaptığımız her toplantıda özellikle Botanlı kadınlardan bahsediyor. Kadının özgürlüğü benim için Kürt meselesinden toprak meselesinden daha önemlidir diyen sayın Öcalan bugün bu meydanda. Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen kadınlardan bir kez daha memnuniyeti ifade edecektir. 15 yıldır İmralı cezaevinde olmasına rağmen bir halkın özgürlüğünün gerçekleşmesi için mücadele ediyor. Ama artık sıra bizde. Sayın Öcalan özgür olana kadar bu meydanlardan, alanlardan Öcalan'ın özgürlüğünü istemekten vazgeçmeyeceğiz. Sıra bizde diyoruz. Senin özgürlüğünü elde edene kadar Kürt halkı olarak evimizde oturmayacağız. Birinci koşul olarak sayın Öcalan'ın koşulları hemen iyileştirilmeli, şartları düzeltilmeli ve bu süreç en kısa zamanda nihai bir sonuca kavuşmalıdır."
BAYGINLIK GEÇİRDİ
Pervin Buldan, konuşmasını sürdürürken, aniden fenalaşarak baygınlık geçirdi. Buldan'a sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Bir süre dinlenen Buldan, daha sonra 'Silopi seninle gurur duyuyor' sloganları altında konuşmasına devam etti. Tansiyonunun düşmesi sonucu bayıldığını söyleyen Pervin Buldan, şöyle dedi: "Yine kalktım sizlerle birlikteyim. Bugün bu coğrafyada eğer kan akmıyorsa, eğer çocuklarımız ölmüyorsa, gencecik fidanlarımız yaşamını yitirmiyorsa, bu sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu bu süreç sayesindedir. Ama tabi ki 1.5 yıldır bu sürecin tek bir kazanımı olmuştur. O da Öcalan'ın başlatmış olduğu bu süreçle başlayan çatışmasızlık sürecinde hiç kimsenin yaşamını yitirmemesidir. Tabi ki bizler için bu çok önemlidir. Çocuklarımızın yaşamını yitirmemesi bizler için en büyük kazanımdır. Ama bu süreç sadece çatışmasızlık sürecinin korunması ile ilerleyecek bir süreç değildir. AKP hükümetinin artık bir gün bile beklemeden hemen acilen somut adımlar atması gerekmektedir. Botan halkına karşı AKP hükümeti suçludur. Burada Roboski'de 34 insanımız savaş uçakları ile paramparça edildi. Ve onların katilleri yargılanmadı, aksine aklandı. Botan halkı Roboski'de yaşamını yitiren 34 canımızın katilleri yargılanmadan bu sürece barış süreci olarak bakamaz. AKP hükümetinin bunu dikkate alması gerekir. AKP'nin bunu dikkate alarak 34 canımızı katledenlerin yargılaması gerekir. İşte o zaman Botan topraklarına barış gelecektir."
Buldan'ın konuşması boyunca sahnede duran diğer milletvekili ve görevliler, destek olmaya çalıştı. Pervin Buldan, daha sonra gittiği Silopi Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından ayrıldı.

FOTOĞRAFLI