Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - ANKARA'da bugün görülen 19 faili meçhul cinayetin davasında tek tutuklu sanık olan eski özel harekatçı polis Ayhan Çarkın'ın tahliye edilmesi ile ilgili konuşan HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, "Ben tahliye olmasına sevindim. Çünkü, sadece kendisi bu davadan tutuklu yargılanıyordu" dedi.
Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen öldürülen Kürt işadamı Behçet Cantürk'ün yeğeni Reşit Cantürk ve Savaş Buldan'ın eşi HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, duruşmadan sonra açıklama yaptı. Duruşmayı izleyen öldürülen Savaş Buldan'ın eşi HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Ayhan Çarkın sürekli can güvenliğinin olmadığını ifade ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Bugün tahliye oldu, tahliye olurken çok tedirgin olduğunu gözlemledim. Onun artık bir şekilde korunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, bugün gerçekten bütün açıklığı ile her şeyi ortaya koymaya çalıştı. Ben tahliye olmasına sevindim. Çünkü, sadece kendisi bu davadan tutuklu yargılanıyordu diğerleri hepsi tutuksuz yargılanıyordu. Çarkın, bugün iyi de bir konuşma yaptı. Esas yargılanması gerekenleri söyledi. Gerçekleri en yalın haliyle ifade etti. Tahliyesine sevindim, tek günah keçisi Ayhan Çarkın değil. Ama sonuç ne olur bilemiyorum."
"ÇARKIN'I ORTADAN KALDIRACAKLAR"
Öldürülen Behçet Cantürk'ün yeğeni Reşit Cantürk, duruşmada Ayhan Çarkın'ın tahliye edildiğini ve diğer sanıkların artık duruşmalardan vareste tutulduğunu söyledi. Reşit Cantürk, şöyle dedi:
"Ayhan Çarkın samimi itiraf yaparken, bütün detayları, kişi, şahıs, araç, alet, edavat, çakmak, puro gibi hepsini tek tek detayları ile anlatmasına rağmen bunu tahliye etmelerinin nedeni bunun başına yarın bir şeyler getirecekler, bertaraf edecekler. Ya kalp krizi ya trafik kazası denilerek öldürecekler. Yüzde 99 onu ortadan kaldıracaklar. Onun tahliye talebi vardı ama bu aşamada onun tahliye edilmesi sakıncalı ve yanlıştır."
Barış sürecine değinen Reşit Cantürk, barışmanın kuralının mağdur olandan özür dilemek olduğunu söyledi. Cantürk, "Barış süreci konuşuluyor. Kürtler ile barış sağlamak için mağdur Kürtlerin acılarının giderilmesi gerekir. Siyaset kurumları bu konuda duyarlı olmalıdır. Buna hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Kendileri gidip barışsa bile bu halk barışmaz. Bu halkın acılarına çözüm getirilmez ise bu halk barışmaz" dedi.