MANİSA'nın facia ile sarsılan ilçesi Soma'yı, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ziyaret etti. Soma'nın en ağır tecrübelerden biri olduğunu vurgulayan Perinçek, "Madenlerin tekrar güvenlikli olarak çalışması konusunda yanındayız, emrindeyiz" dedi.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, maden faciasında 301 işçinin öldüğü Soma'ya geldi. Belediye Mezarlığı'nda oluşturulan Madenci Şehitliği'ni ziyaret eden Perinçek, burada saygı duruşunda bulundu. Ailelere baş sağlığı dileyen Perinçek, elindeki karanfilleri tek tek mezarlara bıraktı. Maden-İş Sendikası'na giden Perinçek, Sendika Başkanı Ali Gökmen ile sohbet etti. Gökmen ile Perinçek, Maden-İş Sendikası lokaline gitti.
"SOMA EN AĞIR, TECRÜBE OLDU BİZİM İÇİN"
Lokali dolduran madencilere seslenen Perinçek, "Bu çok büyük bir acı. Türk milleti olarak derinden duyduk. Geride kalan ailelerle dayanışma, yardımlaşma, kaygıları sorumlulukları var. Biz İşçi Partisi olarak özelleştirme olduğu zaman duyurduk. Özelleştirmenin sonuçları Türkiye ile ödenir. Yalnız canlara değil. Soma en ağır, tecrübe oldu bizim için. Bu acı olaydan sonra sendikalarımız da bir yenileşme oldu. İşçinin içinde gelen arkadaşlarımız yönetime seçildiler. Yeni seçilen arkadaşlara da başarılar diliyoruz. Önümüzdeki dönem özelleştirme değil, kamulaştırma diye mitingler yapacağız. Madenlerin tekrar güvenlikli olarak çalışması konusunda yanındayız, emrindeyiz" dedi.
"YERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ DEĞİLDİR"
Bu yıl bu sıcak para ekonomisinin son yılı olduğunu öne süren Perinçek, "Türkiye 80'lerden sonra bir borçlanma dönemine girdi. 'Eti, tütünü dışarda alalım, borçlanalım.' Neredeyse 30 yıl bu siyasetin sonuna gelindi. Bu yıl 240 milyar dolar borcu var Türkiye'nin. Bugüne kadar sistemin intiharını ertelediler. Ama bu yılı sıcak para ekonomisinin son yılı ilan ediyorum. Türkiye bu yıl ekonomik krize girdi. Önümüzdeki 4-5 ay sonra bu görülecek. Üreteceğiz. Dolar saltanatına son vereceğiz. Türkiye'ye yabancı para giriş çıkışını kontrol altına alacağız. Banka sistemini bir yağma sistemi olmaktan çıkartacağız. Bankalarımız yeniden üretime destek olacak şekilde düzenleyeceğiz. Irak ve Suriye ile bölücü terörü ortadan kaldırmak için iş birliğine geçeceğiz. Bölgede ortak bir ekonomi kuracağız. Yerimiz Avrupa Birliği değildir. Önümüzdeki aylarca Atatürk'ün karma ekonomisini gündeme getireceğiz" diye konuştu.
"SICAK PARA İKTİDARINI ATALIM"
Madenlere düzenlemeler getireceklerini vurgulayan Perinçek, "Burada bir fırsat dönemi var. Türkiye yeni bir karar verecek. Bu ekonomi iflas ettiği için çözümler üretecek. Bu çözümlerin vatandan, Türkiye'den yana olması için buradayım. Türkiye'de üretim yapan herkesin kol kola vermesi ve iktidar olması için koşullar bizden yana. Cumhurbaşkanlığı seçimliğiyle sakin maneviyatını bozmayın. Örgütlü olmak, iktidar mücadelesi belirleyicidir. Üreticilerin iktidarını kuralım. Sıcak para iktidarını atalım. Buna hazır olmaya sizleri davet ediyoruz. Sizlerden Soma'nın sorunları ile ilgili vereceğiz bilgileri dinlemek istiyorum. Önümüzde aydınlık günler var. Türkiye karar dönemine giriyor. Köklü çözüm gerekiyor. Köklü çözüm kamu demektir. Kamu hepimiz demektir. Hepimizin çıkarıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAF