Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () İŞÇİ Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mayıs Emek ve Danışma gününde Kadıköy'de olacaklarını söyledi. Perinçek yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen DİSK ve meslek örgütlerini Kadıköy'e çağırdı.

1 MAYIS MEYDANLARINDA TOPLANIYORUZ. MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ
"Yarın işçi sınıfımız, emekçi halk, ay yıldızlı bayrağımız, İstiklal Marşımız, emekçi disiplini, İşçi Partisi Kadıköy'de, Haydi 1 Mayıs'a" şeklinde konuşmasına başlayan Perinçek, “Türkiye halkı olarak bayrağımızın altında, İstanbul'da Kadıköy'de Ankara'da Tandoğan'da, İzmir'de Gündoğdu'da, bütün kentlerimizde vatanımız emeğimiz için 1 Mayıs meydanlarında toplanıyoruz. Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi.

DİSK'E ÇAĞRI
Doğu Perinçek, DİSK'in de içinde olduğu ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü Taksim'de kutlamak isteyen grupları da Kadıköy'e çağırarak, “1960'larda emek ve bağımsızlık için için büyük mücadeleler vermiş olan DİSK sendikamızı ve meslek örgütlerimizi yarın 1 Mayıs'ta Kadıköy ve Tandoğan alanlarına çağırıyoruz. Onlara yakışan Türk Bayrağı altında İstiklal Marşı'yla emek mücadelesi vermektir. Türk Bayrağının altında toplanalım. DİSK'e yakışan adındaki devrimci sıfatına uygun yerde olmaktır. İstiklal Marşı'nın olduğu yerde olmaktır. Bölücülerle, etnik kavgacılarla, çeşitli kışkırtma ve başı bozuk örgütlerle yan yana DİSK olamaz. Hiç zaman geçmiş değildir" diye konuştu.

“EMEKÇİ NEREDE İŞÇİ PARTİSİ ORADA"
İstanbul Valiliği'nin Taksim kararı ile ilgili olarak da Perinçek, “Yasaklara karşıyız. AKP iktidarın geçmişten beri bu yasaklarını protesto ediyoruz. Kınıyoruz. Biz disiplini olan, iktidar mücadelesi veren emekçi halkın partisiyiz. Burada doğru siyasetler uygulamak. Düşmanın istediği alanlarda değil kendi belirlediğimiz alanlarda ve emekçi halkımızla işçi sınıfımızla beraber olmak en temel meseledir. Emekçiler nerede İşçi Partisi orada. Emekçi sınıflar yarın Kadıköy'de, Tandoğan'da" ifadesini kullandı.

 ET (MK) (FOTOĞRAF)