Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()- SAADET Partisi (SP) Kayseri İl Başkanlığı, mevcut tramvaylara kadınlara özel pembe vagon eklenmesi için başlatılan ve 5 gün süreceği ifade edilen imza kampanyası gelen tepkiler nedeniyle sona erdirildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda 'Kadınların kullanımı için pembe tramvay istiyoruz' imza kampanyası başlatan SP İl Teşkilatı üyeleri, halka 'Haydi, bir imza at sen de destek ol çağrısı yaptı. Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, bazı kişilerden bu yönde talepler aldıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu konuda görüştüğümüz vatandaşlarımız böyle bir ihtiyaç olduğunu bizlere iletti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde tramvayla yolculuk yapan hanım kardeşlerimiz, abla, teyzelerimiz, hamile kadınlar, yaşlılar sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda çalışma yapmamızı istediler ve pembe tramvay talebinde bulundular. Bu talebi görev bildik ve yetkili mercilere ulaştırmak üzere mevcut vagonlara kadınlar için pembe tramvay eklenmesi için imza kampanyası başlattık."
Arıkan 5 gün sürecek imza kampanyasında toplanan imzaları ilgili kurumlara iletmeyi planladıklarını ancak gelen bazı tepkiler üzerine son verdiklerini açıkladı. Arıkan, “Cumhuriyet Meydanı’nda hiçbir siyasi getiri düşünmeyerek bayanların tramvay hizmetinden rahat bir şekilde faydalanabilmeleri için imza kampanyası başlattık. ‘Bölücülük yapmayın birlik olma zamanı’ , ‘Memlekette bayrak inmiş, uğraştığınız işe bak’ , ‘Şeriat mı getireceksiniz’ tepkileri ile karşılaştık. Zaten gergin olan toplumun daha fazla gerilmemesi için bir hafta sürecek diye açıkladığımız imza kampanyamızı dün itibariyle sona erdirdik."

FOTOĞRAFLI