MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi 1'inci ayak yarışları tamamlandı.
Datça Belediyesi'nin katkılarıyla 27-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 59 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda dereceye giren sporculara kupaları törenle verildi. Kadınlar kategorisinde İzmir'den ferdi olarak yarışan Lena Aylin Erdil lig liderliğini elde ederken, İzmir Active Windsurf Kulübü'nden Fulya Ünlü ikinci, İzmir Göztepe Yelken Kulübü'nden Deniz Demirsal üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise İzmir Çeşme Yelken Kulübü adına yarışan Bora Kozanoğlu birinci olurken, İzmir Arkas Yelken Kulübü'nden Enes Yılmazer ikinci, İzmir Göztepe Yelken Kulübü'nden Erkan Morgan üçüncülüğü elde etti.
Genç erkeklerde İzmir'den ferdi olarak yarışan Okan Eryıldırım ve Kaan Kayın birinci ve ikinciliği kazanırlarken, İzmir Kırmızı Çizgi Spor Kulübünden Murat Baran üçüncü oldu. Genç bayan yarışlarında katılım az olduğu için sadece birincilik kupası verildi. İstanbul Mimar Sinan Kulübü'nden Zeynep Dıbırdık bu dalda birinci olarak tek başına kürsüye çıktı. Masterlerde ise İzmir Çeşmealtı Windsurf ve Yelken Kulübü'nden Özfer Uralp birinci, İzmir Göztepe Kulübü'nden Tayfun Onur ikinci, İzmir Aktif rüzgar ve Doğa Sporları Derneği Kulübünden Mehmet Talat Aşıkoğlu üçüncü oldu.
Bu yıl ilk kez lig statüsünde yapılan Kite Board (uçurtma sörfü) yarışlarında ise kadınlarda ve erkeklerde Muğla'dan ferdi olarak yarışan Merve Ceylan ile Salih Alexander Çakır birinciliği kazandı.
Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışlara katılan tüm sporculara ve destek veren kuruluşlara teşekkür etti. Tokcan, "Datça sizlerle birlikte daha güzel oluyor. Datça'da doğanın bize vermiş olduğu bu güzellikleri, bu nimetleri hep birlikte Türkiye'ye ve dünyaya göstermeye çalışıyoruz" dedi. Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen yarışlara gelecek yılda talip olduklarını ifade eden Tokcan, "Yarışların ilk ayağının Datça'da olmasından dolayı ayrıca memnuniyet duyuyorum. İnanıyorum ki, federasyonumuz gelecek yıl da bizimle birlikte olacaktır. Federasyonumuzla böyle bir işbirliğinden son derece mutluyum ve inanıyorum ki, bütün Datçalılar da bu işbirliğinden memnunlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI