BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde pazaryerlerindeki işgaliye harçlarının fazla olduğunu öne süren Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, daha önce belediyeler tarafından belirlenen işgaliye harçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla artırılmasına tepki gösterdi.
Daha önce 50 kuruş olan işgaliye harçlarının yapılan düzenlemelerle birlikte 2.5 TL'ye çıktığını hatırlatan Mehmet Çakman, pazarcı esnafının aylık bin, bin 500 TL arasında değişen bu işgaliye bedellerini ödeyebilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Harçlarının düşürülmesi konusunda Maliye Bakanlığı ve Gelirler İdaresi Başkanlığıyla bir dizi görüşmeler yaptıklarını açıklayan Çakman, yapılan görüşmelerde 2.5 TL olan işgaliye bedellerinin 1.5 TL'ye düşürülmesi konusunda söz aldıklarını dile getirdi.
Ülkede ilk defa AK Parti hükümeti döneminde Pazaryeri Yönetmeliği'nin çıkartıldığını  kaydeden Mehmet Çakman, "Bu yönetmeliğe göre 2017 yılına kadar açık semt pazarlarının kapalı hale dönüştürülmesi ve pazarcı esnafının eğitimi gerekiyor. Bu yönetmelikle pazar yerlerine ve pazarcı esnafına çekidüzen gelecek. Konfederasyon olarak hükümetin bu çalışmasını destekliyoruz" dedi.