DENİZLİ’de Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM), yabancı uyruklu öğrencilerin de katılımıyla törenle açıldı. Yabancı öğrenciler merkezin açılışında Türkçe şiir okudu, şarkı söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, davetliler ve merkezde Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Açılış töreni öncesi derslikleri gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğrencilerle sohbet etti.
PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, merkezde 60’a yakın öğrencinin Türkçe öğrendiğini, bu öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun Afrikalı olduğunu söyledi. Türk üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenci sayısının geçen yıla göre yüzde 60 oranında arttığını belirten Doç. Dr. Sarıca, merkezin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Genetikçi kimliği dışında Türkçe öğretmenliği de yaptığını söyleyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, öğrencilik yıllarında Japonya’da Türk-Japon Kültür Derneği’nin kurucusu olduğunu ve Türkçe öğretmenliği yaptığını hatırlattı. Japonya’da Türkçe öğrettiği insanlarla karşılaştığında mutluluk duyduğunu anlatan Prof. Dr. Bağcı, merkezin Türkçe öğrenmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için kurulduğunu belirtti. Açılışta PADAM tarafından Türkçe eğitimi gören yabancı uyruklu öğrenciler ülkelerini Türkçe olarak tanıttı, Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söyledi.