DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ilçe meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrenciler için önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçireceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Bağcı, ilçelerde okuyan öğrencilerin, o yörenin özelliklerini tanıması için ailelerle bir araya getireceklerini belirtip, "Sanayi ya da tarım alanında öğrenciler ailelerle iç içe olacak. İlk senato toplantımızda tüm taraflarla bir araya gelip bu projeyi karara bağlayacağız" dedi.
PAÜ'de eğitim-öğretim yılı açılışları için Kale ile Honaz Meslek Yüksekokullarında törenler yapıldı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ilçelerde okuyan üniversite öğrencileri için önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçireceklerini açıkladı. İlçelerde okuyan öğrencilerin o yörenin özelliklerini tanıması için ailelerle bir araya gelmesini sağlayacaklarını belirten Prof. Dr. Bağcı, ilk senato toplantısında bu konunun ele alınacağını ifade etti.
ÜNİVERSİTE VE İLÇELER KAYNAŞMALI
Rektör Prof. Dr. Bağcı, PAÜ’nün bulunduğu yörenin önceliklerini dikkate alan, yörenin insanları ile entegre olmuş ve sorunlara bilimsel çözüm önerileri getirme konusunda mahir bir üniversite olduğunu kanıtladığını dile getirdi. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Bu çerçeveden baktığımızda önümüzdeki yılların projelerini yöreye göre planlamak gibi bir zorunluluğumuz var. Bunun temel unsuru bina veya salon yapmak ya da öğrenci sayısının artması değildir. Üniversiteyle ilçeleri kaynaştırmalıyız. Bunu da sosyal sorumluluk projesiyle yapabiliriz. Honaz’ı ele aldığımızda Organize Sanayi Bölgesi ile Honaz Meslek Yüksekokulu’nu bir kurum haline getirmeliyiz. OSB’deki uzman kişiler sözleşmeli öğretim görevlisi, bizim öğretim görevlilerimiz ise onların eğitim uzmanı gibi davranmalı. Tarım alanında ise öğrencilerimiz ürün toplamak, aşılamak, budamak gibi çalışmaların içinde yer almalı ve ailelerle iç içe olmalıdır. Her öğrencinin üretici ailelerle bir araya gelerek tarım sektöründe ne gibi çalışmaların yapıldığını görmesi gerekiyor. Bu projenin üniversiter anlamda bize katkısı büyük olacaktır. Bu projeyi Honaz’da kiraz, cennet elması, sofralık üzüm, Kale’de biber, Çal’da üzümle özdeşleştirebiliriz" dedi.
İLK DERSİ EMNİYET MÜDÜRÜ BULUT VERDİ
PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nun eğitim öğretim yılı açılış töreni de yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Törende, Emniyet Müdürü Zeki Bulut eğitim öğretim yılı açılış dersini verdi. Bulut, hayatının her döneminde sporun büyük önem taşıdığını belirtip, başından geçen ilginç olayları öğrenci ve akademisyenlerle paylaştı. Bulut, 'Sporda şiddet' konusu ile ilgili de görüşlerini aktardı.