BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sümela’daki ayinin ardından Maçka’nın Ak Partili Belediye Başkanı Koray Koçhan’ ı ziyaret etti. Ayinin güzel ve kalabalık geçtiğini belirten Patrik Bartholomeos, “Her şey güzel gelişti. Hiçbir kusur yoktu. Bunun için teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin ve şahsen Başbakanımızın izinleriyle bu ayinlere başladık. Müminlerimiz çok memnunlar ve her sene gelip katılıyorlar. Avustralya’dan 20 kişi geldi. Hükümetimize ve yerel makamlara çok müteşekkiriz” dedi.
Belediye Başkanı Koçhan da, “Sümela Manastırı’nın sadece müze değil ibadet yeri olarak kullanılması, hem ilçemizin tanıtımına katkı, hem de hoşgörümüzün bir örneği. Aynı saatlerde bizim de Cuma namazımız vardı. Çok hoş bir duygu oldu bizim için. Biz kendi ibadetimizi yaparken, siz de yukarıda kendi ibadetinizi yapıyordunuz” ifadesini kullandı.
Ayindeki konuşmasında Cumhurbaşkanımızı tebrik ettiğini hatırlatan Bartholomeos, “Ayrılan cumhurbaşkanımıza da teşekkürlerimizi bildirdik. Çünkü 7 sene boyunca Sayın Gül’ün memleketimize önemli hizmetleri oldu. Çankaya’da önümüzdeki Salı veda resepsiyonu var. Davetliyim. Benim için şereftir ve katılacağım. Azınlıklar güzel şeyler yaşadı son zamanlarda. Çok takdir ediyoruz ve her zaman anlatıyoruz. Eskiden olmayan şeyler oluyor. Bu ayinler, ibadetler, Kapadokya’da da aynı şey. Başbakanımız yurtdışındaki yüksek rütbeli din adamlarımıza TC vatandaşlığı verdi. Gelecek patrik seçimlerine onlar da katılabilsinler diye. Gerek aday olarak, gerek seçmen olarak katılabilsinler diye. Çünkü vatandaş olmadan katılamazlar. Bu da bizim için büyük bir hizmettir. İstanbul’da yaşayan metropolitler az sayıda, 15 civarında. Halbuki yurtdışından da TC vatandaşı olarak katılacaklarla birlikte 40’ı geçiyor. İstanbul’a geldiğinizde kahvemizi içerseniz çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Koçhan da, Patrik Bartholomeos’a üzerinde kendi fotoğrafının da bulunduğu gümüş işlemeli bir anı tabağı hediye etti. Koçhan, “Sayın Patrik Ramazan Bayramımızı da unutmadı. Bize bir şekerlik göndermişti. Onu da kullanıyoruz” diyerek Bartholomeos’un hediyesi olan şekerliği gösterdi. Bartholomeos da, “Medyaya da vermişsiniz bu haberi. Çok memnun olduk. Medyaya her zaman takdirimiz ve sevgimiz büyüktür. Toplumumuza hizmet veriyorlar. Yeter ki objektif ve dürüst olsunlar. Ellerinde büyük imkanlar vardır. Bu imkanları doğru kullanırlarsa toplumumuza unutulmaz hizmetlerim daima sevgi ve takdirle karşılanacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI