Sayın Yazıişleri müdürlerine
PATATES ÜRETİCİSİ PLANLI ÜRETİM YAPACAK başlıklı haberimizde anlaşma yapılan şirketin adı kaynağından yanlış verilmiştir. Anlaşma Avusturya firmasıyla değil Türk firmasıyla imzalanmış. Düzeltip yeniden veriyoruz.
----------
YENİDEN
 
Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki patates üreticisinin ürününü tarlada bırakmaması için harekete geçen Köy Koop, bir şirket ile anlaşma imzaladı. Patates belirli bir taban fiyat üzerinden ekilerek Avrupa’ya ihraç edilecek. 
Köy Koop Başkanı Muhittin Akbulut, Altın Elma Şirketi temsilcisi Gürsel Erel, Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ve üreticilerin katılımıyla düzenlenen toplantı Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Ödemişli üreticilere planlı ve taban fiyatlı üretim yapılacağının müjdesini veren Köy Koop Başkanı Muhittin Akbulut, patatesin her yıl farklı fiyatlardan satılmasının önüne geçeceklerini ifade etti. Akbulut şöyle dedi:
"Patatesin fiyatı bu yıl 10 kuruş, öbür yıl 20 kuruş olsun istemiyoruz. Bu yıl ekimde, 1 milyon tonluk bir azalma olunca, fiyatlar bu yıl toprak altında 1 lira 70 kuruşu buldu. Gelecek yıl herkes ekecek ve fiyatlar düşecek. Bu kısır döngüyü ortadan kaldırmak için bir fırsat yakaladık. Taban fiyatlı patates ekeceğiz. Taban fiyatımız 62 kuruş. Fiyat 10 kuruşa da düşse biz aynı fiyatla alacağız. Banka teminatlı ekim yaparak, üreticiye ziraat mühendislerimizle bir reçete verip buna göre üretim yapmalarını sağlayacağız."
PATATESİN YARISINA TALİP OLACAKLAR
Bu yıl 250 dönümlük bir alanda bin veya bin 750 tonluk deneme üretimi yapılacağını açıklayan Başkan Muhittin Akbulut, sonraki dönemde Ödemiş patatesinin yarısına talip olduklarını dile getirdi.
Anlaşma yapılan Altın Elma şirketinin daha yüksek fiyatla satması durumunda üreticinin de yüzde 30 civarında kar elde edeceğini vurgulayan Akbulut, patateslerin özel çuvallarla tarladan sarılıp Avrupa’ya götürüleceğini belirtti.
PATATESLER TARLADA KALMAYACAK
Şirket temsilcisi Gürsel Erel, Ödemiş’te organik patates üretimi de yapılacağını dile getirerek, “Taze patates depolarda çürüyor. İngiltere bu patatesi bizden istiyor. Bunu değerlendireceğiz. Boyu 3 santimetrenin altında olan patatesler tarlada bırakılıyor. Biz bunu İngiltere’ye pazarlayacağız. Başarılı olup organik patatese geçince, taban fiyat 62 kuruştan 1 liraya kadar yükselecek ve üreticinin alın teri değer kazanacak” dedi.
Ödemiş halinden faturalı ve sertifikalı patatesin yurt dışına satılacağını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise belediyenin üreticinin yanında olduğunu belirtti.
Toplantının sonunda Altın Elma şirketi yetkilileri ile Köy Koop arasında anlaşma imzalandı.