Cem TURSUN / İSTANBUL, () Fatih'te 18 Temmuz 2012'de 12 yaşındayken kaçırarak nikahsız yaşadığı 19 yaşındaki Mahmure Karakule'yi 'patates köfte pişirmemesine' kızıp iki çocuğunun gözü önünde 40 yerinden bıçaklayarak öldüren Zülfikar Bakıryapan'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Bakıryapan'a "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet cezası verilirken, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Zülfikar Bakıryapan (24) ve avukatı Sait Sağlam ile Mahmure Karakule'nin ailesinin avukatı Berna Şimşek katıldı. Sanık Avukatı Sait Sağlam müvekkilinin mağdureye yönelik cinsel saldırı suçunun yasal unsurları oluşmadığını belirtirken, Bakıryapan'ın tahrik altında kalarak eylemi gerçekleştirdiğini savundu. Sağlam, "12 yaşında kaçırılma olayına katılmıyoruz. Mağdure kaçırılmamıştır ve kendi isteğiyle gelmiştir. Her ne kadar rapor verilse de biz raporları kabul etmiyoruz. Cinsel saldırı suçları oluşmamıştır. Bu nedenle cinsel saldırı suçundan müvekkilimin beraatine, öldürme suçunu ise maktulenin haksız tahriki altında işlediği kabul edilerek lehe olan tüm hükümlerin uygulanması ve hükümle birlikte tahliyesine karar verilmesini talep ederiz" dedi.

"PİŞMANIM" DEDİ
Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Bakıryapan, "Yapmamam gereken şeyler yaptım. Allah katında çok pişmanım" diye konuştu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Zülfikar Bakıryapan'a kasten öldürmek suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca, kararında "mağdureyle gayri resmi evlendiği ve henüz 12 yaşında iken cinsel istismarda bulunduğu sabit görülmekle, eylemini öldürdüğü tarihe kadar sürdürdüğü, mağdureye karşı cinsel istismar suçunu bir çok kez tekrarladığı" gerekçesiyle sanığa 12 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Kararı duyan Sanık Zülfikar Bakıryapan'ın annesi duruşma salonunda baygınlık geçirdi.