Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş ve Muğla'nın Fethiye ilçeleri sınırları içinde bulunan özel çevre koruma bölgesi Patara Plajı'na, büfe ruhsatı ile bir tesis kurulmakta olduğu iddia edildi. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya Valiliği'ne başvurarak Patara Plajı'ndaki izinsiz yapıların durdurulmasını istedi.
Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Patara Plajı'nda Eşen Çayı'nın denize döküldüğü noktanın Kaş İlçesi tarafında, bir şirkete büfe izni verildiğini öğrendiklerini söyledi. Dr. Ozan, "Ancak izni alan şirketin büfe ile birlikte denize 10 metre mesafede yüzme havuzu, oturma ve dinlenme alanları yaptığını tespit ettik. Bir ahşap çerçeve içinde yaparak, yaptıkları tesisi gizlemişler. Bunu gören turistlerin bize başvurusu üzerine olay yerine gittik. Büfe izni ile Antalya'daki 'beach clup'larda olduğu gibi dev bir tesis kuruluyor" dedi.
ANTALYA VALİLİĞİ'NE BAŞVURU
Dünyaca ünlü 18 kilometrelik Patara Plajı'nın özel çevre koruma bölgesi olduğunu anımsatan Dr. Ozan, caretta caretta kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından biri olan Patara'ya girişlerin saat 20.00'den sonra yasak olduğunu belirtti. Dr. Munise Ozan, "Burada tesis yapılması, plajın ve caretta caretta kaplumbağalarının geleceği açısından tehlikeli. Konuyu bir yazı ile Antalya Valiliği'ne bildirdik. Kaş ve Türkiye turizminin geleceği, bölgenin eko sisteminin geleceği açısından buradaki izinsiz yapılaşmanın önüne geçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

AA(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)