BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan Paşa KonağI açıldı. Tarihi konak, kültür merkezi olarak hizmet verecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'in Halitpaşa Mahallesi'ndeki, yaklaşık 200 yıllık tarihi ile önemli bir sivil mimarlık örneği olan Paşa Konağı'nı  gün yüzüne çıkardı. Tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışmalarının ardından 'Paşa Konağı Kültür Merkezi' olarak kapılarını açtı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep altepe, açılışta yaptığı konuşmada, 1800'lü yıllarda Papazhane olarak yapılan konağın bugüne kadar ağırlıklı olarak eğitim kurumu olarak kullanıldığını söyledi. Paşa Konağı'nda yapılan restorasyonlar kapsamında cephenin ahşap kaplamasının değiştirildiğini, binadaki gerekli bölümlerin yenilendiğini, katlardaki zemin farkının dengelendiğini belirten Altepe, engelli vatandaşların da binayı rahatlıkla kullanabileceğini bildirdi. Binayı Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden devralındıktan sonra hemen restorasyon çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Altepe, "Gemlik'in en önemli kent ziynetlerinden biri olan Paşa Konağı, ilk günkü ihtişamı ve özgün yapısıyla ilçeye kazandırıldı. Paşa Konağı Kültür Merkezi, Bursa'nın incisi Gemlik'in sosyal yaşamına değer katacak. Konak, Gemliklilerin sosyal ve sanatsal etkinliklerini yapacakları ayrıcalıklı bir mekan haline geldi. Aynı zamanda burada mesleki eğitim kursları da verilecek" diye konuştu.
Açılışın ardından Başkan Altepe, Paşa Konağı Kültür Merkezi'ni gezdi, BUSMEK bünyesinde gerçekleştirilen kurslarda yapılan çalışmaları inceledi.