Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.'nin parkomat uygulamasını tek taraflı feshetmesinin ardından parkomat çalışanları düdük çalarak kararı protesto etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş., 'Parkur' adlı firmanın 1 milyon 382 bin liralık borcunun ödenmediğini iddia ederek, parkomat uygulamasını tek taraflı feshedip zabıta ve reklam panoları aracılığı ile halkı para ödenmemesi konusunda uyardı.
Bu gelişmelerin ardından ekmekleriyle oynandığını öne süren parkomat çalışanları Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüp, düdük çalarak kararı protesto etti. Fesih kararı ile evini geçindiren birçok kişinin artık görevine son verileceğini belirten çalışanlar, "Bu işten ev ve çocuğumuzu geçindiriyoruz. Şimdi 150 görevli sorgusuz- sualsiz işsiz kaldı. Bunun hesabını kim verecek? Onlar ne iş yapacak?" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Yetkililerden kendilerinin sorununa bir çözüm isteyen parkomat çalışanları, "Biz ekmeğimizle oynatmayız. Hiçbir hak yemeden görevimizi yapıyoruz. Çalmıyoruz, dilenmiyoruz. Hakkımızla kazanıyoruz. Bizim sorunlarımıza çözüm bulunsun. Bu kadar genç işsiz kalmasın" dedi.
Parkomat çalışanları eylemden görevliler eylemden Büyükşehir Belediyesi'nin önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI