Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, ilçenin en büyük parkları arasında yer alan Kasım Parkı'nın bir bölümüne, hükümet konağı ve resmi binaların yapılacağını duyan vatandaşlar eylem yaptı.
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçedeki tüm resmi daireleri bir araya toplamayı amaçlayan bin 500 metrekare alan üzerine yapılması tasarlanan binanın imar değişikliği için Kuşadası Belediyesi'ne başvurdu. Belediye Meclisi'nin geçen 7 Mayıs günü yapılan oturumunda, kaymakamın talebi bir sonraki mecliste ele almak üzere, imar komisyonuna havale edildi. Yapılacak binanın parka zarar vermeyeceğini savunan Kaymakam Muammer Aksoy, "Dünyanın her yerinde prestij binaları parkların, bulvarların önündedir. Park içindeki resmi daire arazilerinin bulunduğu alana bin 500 metrekare üzerine 3 veya 5 katlı, güzel bir mimari ile hükümet konağı yapmayı düşünüyoruz. Bu bina parka zarar vermez, aksine parkın korunmasına, mezbelelik olmaktan çıkarır. Tüm resmi daireler de aynı binaya toplanmış olur" dedi.
PLATFORM BİNA YAPTIRMAMAYA KARARLI
Turizmci Levent Vardar, 'Parkımızda hükümet konağı istemiyoruz' sloganıyla dün akşam saatlerinde parkta bir araya gelen Kasım Yaman Parkı Platformu üyeleri adına basın açıklaması yaptı. Vardar, "Kentimizin en eski ve şehir merkezinde en önemli yeşil alanı olan Kasım Yaman Parkı çevresindeki kamu binaları yıkılarak daha da genişletilmesi ve düzenlenmesi gerekirken, 'kentin merkezi idare binalarının bir yere toplanması' kaygısıyla bu alanda bin 500 metrekare tabanlı ve 3-4 katlı bir blok yapı önerilmesi yaşanabilir bir kent anlayışına uymamaktadır. Burada düşünülen Hükümet Konağı, kentin can alıcı noktasında araç trafiğini yoğunlaştıracağı gibi, parka ve çevresine ciddi biçimde baskı uygulayacaktır" dedi.
Kente, yeşil alanlara, parka sahip çıkma derdinde olan ve daha yaşanabilir bir kenti savunduklarını söyleyen platform üyesi Levent Vardar, "Hükümet Konağı'nın kente yük getirmeyecek bir alana taşınması, kent merkezinde boşalan kamu yapılarının da kentin sosyal gereksinimlerine uygun düzenlenmesi, Kasım Yaman Parkı çevresinde bulunan Orman İşletme Şefliği ve eski hastanenin (mahalleye hizmet eden poliklinikler kalmak kaydı ile) yıkılarak parkın çevresi ile birlikte yeniden düzenlenmesini doğru buluyoruz. Kentin en geniş kesimlerinin Kasım Yaman Parkı konusunda bizlerle aynı düşündüğünü bilerek bu alanda Hükümet Konağı projesinin durdurulmasını ve biz kentlilerin kaygılarının hızla sona erdirilmesini istiyoruz. Kasım Yaman Parkı'nda Hükümet Konağı istemiyoruz. Parkın içinde ve çevresindeki binaların yıkılması ve parkın genişletilmesini istiyoruz" diye konuştu.

LS(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)