GAZİOSMANPAŞA Belediyesi tarafından 2007 yılında Mevlana Mahallesi'nde yaptırılan Şerife Bacı Parkı ve Mesire Alanı, yeniden düzenlemesi yapıldıktan sonra, adı Gençlik Parkı olarak değiştirilerek tekrar açıldı. Ancak parkın açılışında "isim gerginliği" yaşandı.

Bu akşam şarkıcı Uğur Işılak'ın da konser verdiği bir törenle açılışı yapılan parkın adının değiştirilmesi, bir grup genç tarafından protesto edildi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın konuşma yapmak üzere sahneye çıktığı sırada başlayan protesto, Başkan'ın konuşmasının sonuna kadar devam etti. Üzerinde “Dur yolcu, bu park Şerife Bacı'nın emanetidir", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" yazılı dövizler açan eylemciler, "Şerife Bacı'nın kemikleri sızlıyor", "Şehitler ölmez / Vatan bölünmez" sloganları atarken, gruptakilerden bazılarının da düdük çalarak tepki gösterdiği görüldü.

Belediye Başkanı Usta, protestoya aldırış etmeyerek konuşmasını sürdürürken, protestocu grup ise polis tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN GENÇLİK PARKI

Tören sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gönlümüzden bu parkın Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı olarak teklif edilmesi geçti. Belediye Meclisimize Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı olarak burayı teklif etmeyi düşündüm. Bu vesileyle, buradan ilan ettim. Belediye Meclisimizden geçerse, bu parkın Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı olarak kalmasını arzu ediyorum. Arkadaşlar kendi gönlünden geçenleri söylemekte özgür. Biz de gönlümüzden geçtiği için bu parkın ismini teklif ettik. Arkadaşların ne söylediğini anlayamadım, konuşma yapıyordum o esnada" dedi.

ŞERİFE BACI ANITI DA PARKTA

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler adına 301 adet meyve ağacı, çeşitli türlerde bin ağaç ve 28 bin mevsimlik çiçek diktiği parkın içerisinde Şerife Bacı Anıtı da bulunuyor.

FOTOĞRAFLI