PARİS'te geçen yıl 8 Ocak'ta öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Van'ın Başkale İlçesi'nde BDP ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından yürüyüş düzenlenip basın açıklaması okundu.
Aralarında Başkale Belediye Başkan Vekili BDP'li Şengül Polat, Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak'ın da bulunduğu yaklaşık 300 kişi, parti binası önünde bir araya geldi. Kalabalık, buradan da Kürtçe 'Em Kumkujiya Paris e Şermezar Dikin' (Paris katliamanı kınıyoruz) pankartı ile ilçe merkezindeki Kadir Saruhan Caddesi'ne kadar yürdü. Kalabalık adına basın açıklamasını DÖKH üyesi Nazime Abi, okudu. Abi, şöyle dedi:
"9 Ocak katliamı, özgürlük mücadelemizin gerçekten en önemli ve temel olaylarından biridir. Daha şimdiden mücadele tarihinde bu biçimde yer etmiş bulunuyor. Önümüzdeki süreçte bu gerçeklik daha fazla açığa çıkacak ve kendini hissettirecek gibi görünüyor. Şehitlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizlere gösterdikleri yolda yürümekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz."
Basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grupdaha sonra da sessizce dağıldı.