ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yamaç paraşütü tutkunları, Fransız havacı Andre Jacques Garnerin'in paraşütle ilk atlayışı yapmasının 216'ncı yıldönümünü, havada şampanya patlatarak kutladı.
Ulusky Yamaç Paraşütü Okulu'nun, JJ's Restoran sponsorluğunda düzenlediği etkinlik, deniz seviyesinden 700 metre yükseklikteki Yassı Tepe'den başladı. Kutlamaya, 4 yamaç paraşütü pilotuyla birlikte 3'ü yabancı turist, 4 kişi katıldı. Art arda yolcularıyla havalanan 4 yamaç paraşüt pilotu, sırayla Kleopatra Plajı açıklarında gösteri yaptı. Daha sonra yamaç paraşütü pilotu Ergun Ulu ve beraberindeki Norveçli paraşüt tutkunu 64 yaşındaki Arve Michelsen, yaklaşık 300 metre yükseklikte şampanya patlattı. Andre Jacques Garnerin'in 22 Ekim 1797 tarihinde paraşütle ilk atlayışı yapmasının 216'ncı yıldönümünü gökyüzünde şampanya yudumlayarak kutlayan paraşüt tutkunları, sırayla Kleopatra Plajı'na iniş yaptı.
TÜRKİYE'DE İLK KEZ KUTLANDI
Ulusky Yamaç Paraşütü Okulu Eğitmen Pilotu Ergun Ulu, Fransız havacı Andre Jacques Garnerin'in paraşütle ilk atlayışının yıldönümünün Türkiye'de daha önce kutlanmadığını söyledi. İlk paraşütçü Garnerin'i havada anmak istediklerini belirten Ergun Ulu, "Garnerin, Fransız Devrim Savaşları'nda esir düştüğü İngiliz hapishanesinden kaçmak için tasarladığı paraşütle 216 yıl önce bugün uçarak, tarihe adını yazdırdı" dedi.
HAPİSHANEDEN PARAŞÜTLE KAÇMIŞ
Andre Jacques Garnerin'in henüz daha 21 yaşındayken tasarladığı 7 metre çapındaki paraşütle hapishaneden kaçarak Paris'in Monceau Parkı'na iniş yaptığını dile getiren Ulu, “Garnerin, 18 Ağustos 1823'te bir atlayış sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Biz de Alanyalı yamaç paraşütçüleri olarak, paraşütçülüğün temelini 216 yıl önce atan bu değerli insanı anmak için küçük bir etkinlik yaptık" diye konuştu.
40 yıllık serbest paraşütçü Arve Michelsen ise yamaç paraşütü sporunu her yaşta yapmanın mümkün olduğunu dile getirerek, paraşütün mucidi Garnerin'ı andıkları için mutlu olduğunu kaydetti.