BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde bu yıl 5’ncisi organize edilen 'Turizm ve Havacılık Festivali' kapsamında yüzlerce yamaç paraşütçüsü Mustafakemalpaşa’da buluştu.
Türk Hava Kurumu'nun (THK), Türkiye Yamaç Paraşütü hedefe inme yarışmasının da içine dahil edildiği festival kapsamında yaklaşık 200 yamaç paraşütü sporcusu gökyüzünü renklendirdi. Profesyonel yamaç paraşütçüleri birincilik için yarışırken, ilçe yakınında, 420 metre yüksekliğindeki Erkızı tepesinden atlayan sporcular, Üçbeyli mevkisinde 10 metre yarıçapındaki hedefe inmek için mücadele verdi.
Türkiye’nin dört yanından gelen serbest uçuşçular gökyüzüne kanat açtı. Gerçekleştirilen Hayacılık ve Turizm festivali hakkında bilgiler veren Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut. Geleneksel hale gelen festivalin ilçenin tüm değerlerinin tanıtılmasına büyük imkan sağladığına dikkat çekti. Karabulut, şöyle dedi:
"Mustafakemalpaşa’nın var olan tarihi ve kültürel değerleri ve kendine has lezzetleri var. Gerçekleştirdiğimiz bu festival sayesinde tüm bu güzellikleri tanıtma ve gösterme fırsatı buluyoruz. İlginin yoğun olması da ayrıca bizi sevindiriyor. Tüm yarışmacılara başarılar dilerken, serbest uçan sporculara güzel ve sorunsuz uçuşlar diliyorum."
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Ak Parti’li Sadi Kurtulan ise ilçede bu yıl 5’ncisi düzenlenen bu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI