ORDU kent merkezinde bulunan 510 metre rakımlı Boztepe, kente gelen yerli ve yabancı yamaç paraşütü sporcularının ilgisini çekiyor. Ordu'daki Boztepe Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Alparslan Çambel, yılda 50’si yabancı olmak üzere yaklaşık 500 paraşütçünün sadece Boztepe’den atlamak için kente geldiğini belirtti.
Yılda ortalama 260 bin yerli 18 bin yabancı turistin geldiği Ordu’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında kent merkezindeki Boztepe geliyor. 3 yıl önce faaliyete geçen teleferikle çıkma imkanı bulunan Boztepe, turistlerin yanı sıra yamaç paraşütü sporcularının da ilgisini çekiyor. Ordu Boztepe Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Alparslan Çambel, Türkiye'de teleferikle çıkılıp, paraşütle uçarak inilen tek merkezin Ordu Boztepe olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Boztepe turistlerin yanı sıra paraşüt sporcularının da dikkatini çeken bir yer. Yılda ortalama 50’si yabancı olmak üzere yaklaşık 500 paraşüt sporcusu sırf Boztepe’den atlamak için Ordu’ya geliyor. Çevre illerin yanı sıra Almanya, Katar, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen sporcular var."
Alparslan Çamlıbel, Ordu’da bu sporu 15 kişinin yaptığını sahilden teleferikle 7 dakikada Boztepe'ye çıkıldığını ifade ederek, "Kentin üzerinde muhteşem manzarada yaklaşık 3 kilometre uçuşla 15 dakikada sahile iniş yapılıyor. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri de talep halinde kentin üzerinden uçuruyoruz. Turizm adına burada birçok katkımız olduğuna inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI