AVRUPA'yı otostop çekerek dolaşmak için ülkesi İsveç'ten yola çıkan; fakat İstanbul'da parası tamamen tükenen maceraperestin imdadına taksiciler yetişti.

Yaklaşık 7 hafta önce yanına bir miktar alan Micke Gunnerson, Avrupa'yı dolaşmak için ülkesi İsveç'ten yola çıktı. Otostop çekerek Avrupa'yı dolaşmaya başlayan maceraperest sırasıyla Danimarka, Almanya, İtalya, Slovenya, Macaristan ve Bulgaristan'a gitti. Micke Gunnerson Bulgaristan'dan da Avrupa turunun durağı olan İstanbul'a geldi; fakat burada parası tamamen bitti. 5 günden beri Atatürk Havalimanı'nda yatıp kalkan Gunnerson, İsveç'e dönmek için yolculardan yardım talep etti. Micke Gunnerson'un yolculardan para istediğini gören Atatürk Havalimanı'nda görevli taksiciler, yardım etmek için kolları sıvadı. Taksiciler kendi aralarında para toplayıp dönüş bileti alması için İsveçli adama verdi.

TAKSİCİLER MİSAFİRPERVERLİKLERİNİ GÖSTERDİLER

Kendisine yapılan yardım karşısında oldukça şaşkın olduğunu söyleyen Micke Gunnerson, "Bana taksiciler yardım elini uzattı. Bu yapılan iyiliklerinden dolayı taksicilere teşekkür ederim. Bana gerçek misafirperverliklerini gösterdiler" dedi. Gunnerson daha sonra kendisine yardım eden taksicilere sarılarak hatıra fotoğrafı çektirdi.



TAKSİCİLER 550 TL PARA TOPLADI

Micke Gunnerson'un durumuna çok üzüldüğünü belirten Atatürk Havalimanı Taksi Durağı Sorumlusu İbrahim Demir ise şunları söyledi:

"Bu arkadaşı 5 gündür burada görüyordum. Burada yolculardan para istemesi gururuma dokundu; ben de arkadaşlarıma yardım etmemiz gerektiğini söyledim. Şoför arkadaşlarla birlikte 550 TL topladık. Biletini alacağız ve ilk uçakla Stockholm'e göndereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI