MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde, Paramedikler Günü nedeniyle temsili olarak eşi tarafından bıçakla yaralanan bir kadına ilk müdahale tatbikatı yapıldı. Çevredeki kafelerde oturanlar ve yoldan geçenler tatbikata ilgi gösterirken kimileri ise şiddet sahnelerini korkuyla izledi.
İskele Meydanı’ndaki tatbikatta, senaryo gereği paramedik 23 yaşındaki Ayşegül Turgut, eşi rolündeki meslektaşı 24 yaşındaki Hidayet Değirmenci ile çevredeki kafeteryada oturanların önünde tartışmaya başladı. Değirmenci, kendisinden boşanmak isteyen Turgut’u tekme tokat dövmeye başladı. Bu sırada kafeteryada oturan birkaç genç, kavgayı ayırmaya çalıştı. Ancak Değirmenci’nin boşanmak isteyen eşini karnından bıçakla yaralaması üzerine heyecan arttı. Yoldan geçen bazı kişiler önce tatbikat olduğunu farkedemeyip, korku dolu gözlerle olup, biteni izlerken, bazı çocuklar ise ağladı. Bu sırada gelen sağlık ekipleri yerde yatan yaralı kadına ilk müdahaleyi yapıp, ambulansla hastaneye kaldırdı. Tatbikat sırasında paramedikler, anonslar yaparak izleyenleri bilgilendirdi.
Paramediklerin rolleri çok iyi yapmaları nedeniyle izleyenlerin neredeyse gerçek sandıkları tatbikatın ardından bir açıklama yapan Türkiye Paremedik Derneği Yönetim Kurulu üyesi Serkan Atila ise 20 yılda sayıları hızla artan paramediklerin her an her yerde olduğunu ve insan hayatı için ilk müdahaleyi yaptıklarını belirtip, "Yaralanma kavga ve kaza durumlarında vatandaşlarında nasıl yardım etmeleri konusunda halkı bu tür yaşamın gerçeklerini canlandırarak bilinçlendiriyoruz. Bugünde gördüğümüz gibi halkın etkinliğe ilgisi büyük oldu. Türkiye'nin her noktasında ambulanslarla ile 8-10 dakikada müdahale yapabiliyoruz, hızlı ve bilinçli müdahale hayat kurtarır" dedi.
Yaklaşık bir saat süren etkinlik vatandaşların sağlık ekiplerini alkışlayarak kutlamaları ile sona erdi.