MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir gazetecinin 'Paralel Devlet var mı?' diye sorması üzerine "Yok mu?" diye yanıt verdi. Bakan Yılmaz, ülkede kendi istihbarat örgütüne operasyon yapıldığına belirtirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 47 pilotun ayrılmak için dilekçe verdiği yolundaki haberlerle ilgili olarak, "Silahlı Kuvvetlerimizde verdiğimiz ücretin kat kat fazlası, 2, 3 veya 4 katı fazlası özel sektörde çalışabilme, iş bulabilme imkanı var. Dolayısı ile kişiler yaşı geçmeden dışarıda olan bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Bundan dolayı da dışarıdaki bu cazibe merkezine doğru gidiş var" dedi.
Ankara'dan uçakla Erzurum'a gelen ve buradan Erzincan'a geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır, MÜSİAD Genel Başkanı Naim Olpak ile dualar eşliğinde MÜSİAD Erzincan Şubesi'nin açılışını yaptı. Açılıştan sonra soruları yanıtlayan Bakan Yılmaz, 47 pilotun Türk Silahlı Kvuutleri'nden ayrılmak için dilekçe verdiği yolundaki soruya ilişkin şunları söyledi: "Silahlı Kuvvetlerimizde verdiğimiz ücretin kat kat fazlası, 2, 3 veya 4 katı fazlası özel sektörde çalışabilme, iş bulabilme imkanı var. Dolayısı ile kişiler yaşı geçmeden dışarıda olan bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Bundan dolayı da dışarıdaki bu cazibe merkezine doğru gidiş var. Dolayısı ile kişiler yaşı geçmeden dışarıda olan bu fırsatı değerlendirmek istiyorlar. Bundan dolayı dışarıdaki bu cazibe merkezine doğru gidiş var. Silahlı Kuvvetlerimizin de ihtiyacı var. Söz konusu vatansa gerisi teferruattı diye bir söz var. Dolayısı ile bizlerin asli vazifesi öncelikle bu vatana hizmet etmek. O kardeşlerimiz muhakkak ki kendilerinin kendi evlatlarının geleceklerini düşünmelerini anlayışla karşılarım.  Ama vatanın ihtiyacı olduğu durumda da önceliğin vatana verilmesinin daha doğru olacağını düşünürüm ve beklerim. Biz şimdi almış olduğu eğitim süresinin iki katını almış olduğu eğitimin 3 katına çıkarttık. 13 yıl  bu devlete, devleti için çalışan pilot kardeşimin '1.5 yıl daha bu devletin sana ihtiyacı var' denildiği zamanda hiçbir yüksünme olmadan yine kendi planlarını sadece 1.5 yıl tehir ederek her ikisini de gerçekleştirebileceklerini umuyorum. Biz pilotlarımızla gurur duyuyoruz. Bunlar Türkiye’nin gücüne güç katmaktadırlar. Dünyada, NATO içinde Türk Silahlı Kuvvetleri bir markadır." Bir gazetecinin "Paralel devlet var mı"? sorusuna "Yok mu" diyerek cevap veren Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir ülke düşünün ki kendi istihbarat örgütüne operasyon yapıyor. Bir ülkenin istihbarat örgütüne operasyon yapabilen bir düşünce bir yapılanma ancak bir başka ülkenin istihbarat kurumunun güdümünde veya yapısında telkininde olması lazım. O güçlü Türkiye'de silahlı kuvvetlerimiz, Milli İstihbarat Teşkilatımız, sivil toplum kuruluşlarımız, güçlü olacak. Kendi istihbarat kurumuna operasyon yapan bir yapının herhalde paralel bir yapı olmadığını kimse söyleyemez." "24 SAAT DİNLERSENİZ, BİR SUÇ HİKAYESİ ÜRETİRSİNİZ" 17 Aralık'ta birbiri ile alakasız 3 olayın bir araya getirilerek yolsuzluk kılıfı altında bir operasyon yapıldığını anlatan Bakan İsmet Yılmaz, şöyle devam etti:
"24 saat bir insanı iki yıl dinlerseniz mutlaka bir suç hikayesi de üretirsiniz. İnsanlar masumdur. Ben hukukçuyum ve hukuk doktoruyum. Bir dosyanın açılabilmesi için delillerin tamam olması lazım. Deliller tamam olduktan sonra insana gidilir. Şimdi diyorlar ki 'Deliller karartıldı. İnsanları göz altına almamız engellendi.' İnsandan delile gidilmez. Delilden suçluya gidilir. Dolayısı ile de insanı göz altına almadın diye delil kaybolmaz. Sen delilleri hazır edeceksin, ondan sonra insanla delille,  yani suç olacak suçla insan arasında illiyet bağını kuracaksın ondan sonra dava açacaksın. Türkiye'de henüz hukuki süreç gelişmedi. Ancak amaç inanın ki yolsuzlukları ortaya çıkarmak değildi."
"GÜNDEMDE BEDELLİ YOK" Bakan İsmet Yılmaz, bedelli askerlik konusunda yaklaşık 460 bin kişinin yasanın çıkarıldığı dönemde 30 yaşından gün almış olduğunu ve bunlardan sadece 70 bininin başvurduğunu bildirdi. Yılmaz, şöyle devam etti:
"Ülkemizin ihtiyacı ne ise onu tespit etmeliyiz. Bedellinin toplumda bir yankısı, talebi var. Ama sayı kaç ona bir şey diyemem. Şimdi ola ki çıkarsa inanın ki bu 70 binin altında olur. Şu anda bizim gündemimiz yok. Ancak Nisan ayında bir torba yasa gelecek. O torba yasaya kadar da  Genelkurmay Başkanlığımıza sorarız. ‘Dağ başında ki karakolda ne kadar Mehmetçik olmalı ki bu ülkede yaşayan insanlar kendilerini güvende emniyette hissedebilsinler?’ Nisan ayına kadar görüşlerini alırız. Gündemimizde olmamasına rağmen  bu görüş derse ki ‘ Mümkündür’ biz o zaman Türkiye’nin gündemine getiririz. Ancak şu anda bizim gündemimizde bedelli ile ilgili bir çalışma yok. Bundan ne anlaşılıyor.  Evet demiyoruz. Gündemimizde yok diyoruz. Ancak Genelkurmay Başkanlığı’mızın bu konuda ki görüşünü Nisan ayında alır ve kamuoyuna açıklarız."