Zafer TOKUŞ- İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA (Sakarya), ()- SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde kurulu Biosun adlı katı atık ayrıştırma tesislerinde bu akşam saatlerinde biri erkek 5'i kadın 6 kişi zehirlendi. Kimyasal etkilenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 6 kişinin tedavi edildiği bölüm konkrol altına alınırken, tesis de tedbir için karantinaya alındı.

Tesiste bant üzerinde gelen atıkları ayrıştıran işçiler, iddialara göre bir pakette toz halindeki madde önlerine geldiğinde kusma, öksürük ve başdönmesinin ardından bayılmaya başladı. Biri erkek 5'i kadın 6 ayrıştırma işçisi hemen ambunslarda Pamukova İlçe Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlenmenin kimyasal etkileşimden kaynaklanmış olabileceği düşüncesiyle hastanede bulundukları bölüm hemen karantinaya alındı, ayrıca hastaneye giriş çıkışlar da kontrollü olarak yapılmaya başlandı. Bu arada tesisler de karantinaya ılındı.

Olay üzerine önce hastaneye gelen Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun doktorlardan bilgi aldıktan sonra Biosun adlı atık tesisine de gitti. Kaymakam Dursun yaptığı açıklamada kimyasalla ilgili ölçümler yapıldığını belirtirken, etkilenen 6 kişinin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedileceklerini, etkilendikleri maddenin ise ne olduğunun belirlenmeye çalışıldığını bildirdi.

iÇ(MB/SSA)