ERZURUM'daki Palandöken kış turizm merkezinde kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan tilkiler, otelin ışıklarının yanmasıyla ortaya çıkıp, kayakseverin verdiği bisküvi, pasta, simitlerle besleniyor.
Tilkilerin ilk kez Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunlarının ilk günü olan 27 Ocak 2011'de geldiklerini belirten Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol şunları anlattı:
"Dişisine 'Karamel', erkeğine 'Hırçın' adını verdiğimiz tilkiler, karanlık çöküp ışıklar yanınca otelin önüne geliyordu. Biz de onlara 5 çayında kurabiye veriyorduk. Şimdi anne ve baba tilkiler yok ama yavruları bu geleneği sürdürüyor. Müşterilerimiz de kafeteryada oturup tilkilerin beslenmesini merak ve heyecanla izliyor, fotoğraflarını çekiyor. Sanıyorum, bu iki tilkinin yavruları da ileride bizim konuklarımız olacak."
'İLK KEZ BU KADAR YAKINDAN TİLKİ GÖRDÜM'
Kayak yapmak için İstanbul'dan Palandöken'e geldiğini belirten Burcu Sezgin hayatında ilk kez bir tilkiyi bu kadar yakından gördüğünü söyledi. İki tilkinin de 'çok şeker' olduğunu belirten Sezgin, "Doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Bu olay müthiş bir şey. Hayatımda ilk kez bir tilkiye bu kadar yaklaştım. Her gün 5 çayı saatinde kafeteryada oturup tilkilerin yolunu gözlüyoruz. Onlara kurabiye verirken yanımıza kadar gelmesi bizi heyecanlandırıyor" dedi.