KIŞ turizminin önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'deki Dedeman Otel, yeni sezonu karvanal havasında açtı. Vali Ahmet Altıparmak'ın tören alanına atlı kızakla gelmesi kurt köpeğinin çektiği bir kayakçı ve raftingcilerin de karda botla kayması açılışa renk kattı.
Palandöken'deki Polat Renaıssance ve Xanadu Snow White'den sonra Dedeman Otel de muhteşem bir gösteri ile 2013-2014 kayak sezonuna 'merhaba' dedi. Kristal kar, yakıcı güneşi ile tanınan ve Rusya, Ukranya, Polanya, İran, Hollandalı turistlerin vazgeçilmez tatil cenneti olan Palandöken Kayak Merkezi, kar erken yağdığı için sezona erken girdi. Aynı anda 30 bin kişinin rahatlıkla kayak yapabildiği, en uzunu 14 kilometre olmak üzere 40'a yakın kayak pisti bulunan Palandöken'in ilk oteli olan Dedeman'ın açılış törenine makam otomobiliyle gelen Vali Ahmet Altıparmak, Dedeman Oteli önünde bekleyen atlı kızakla tören alanına geçti. Bekleyen minik kayakcılar ve protokol tarafından karşılanan Vali Altıparmak, Dedeman Oteli sahibi Murat Dedeman ile birlikte kurt köpeğinin çektiği kayakcı ve raftingcilerin botla karda kaymasını izledi. Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Vali Ahmet Altıparmak şunları söyledi:
"Palandöken muhteşem bir yer. Oteller istenilen konforda. Dünyanın sayılı ödül almış otellerine sahibiz. Tüm kayakseverleri Palahdöken'e bekliyoruz. Son model mekanik tesislerle donatılmış Palandöken'de herkese göre pist var. Gece kayağının da yapıldığı Palandöken'de canı sıkılan turist 5 dakika içeresinde kent merkezine inebiliyor. Bu yıl Palandöken'e gelen yerli ve yabancı turistleri farklı altarnetifler bekliyor. Turistler için ebru gibi kurslar açacağız. Onları atlı kayak, atlı safari ve ciritle tanıştıracağız. İsteyen turist curling oynayıp veya buz hokeyi salonunda patenle kayabilecek. Turistler için şehir merkezindeki müzeler saat 20.00'ye kadar açık tutulacak."