Faik KAPTAN/İSTANBUL,(  NİJERYA'ya gitmek için transit olarak İstanbul’da bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, özel bir uçakla bu ülkeye gitti.  Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin,  Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanı’nda dün gece saatlerinde düzenlenen kanlı baskın sırasında İstanbul'daydı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Nijerya’ya resmi bir ziyaret yapmak için dün saat 15.00'de Türkiye'ye geldi.  Kanlı baskının gerçekleştiği saatlerde İstanbul’da olan Cumhurbaşkanı Hüseyin, olayı kaldığı otelden takip etti. Cumhurbaşkanı Hüseyin, bugün saat 13.00’de programını bozmayıp Nijerya’nın Abuja kentine gitti.

Alınan bilgiye göre Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, Perşembe günü tekrar Abuja’dan İstanbul’a gelecek ve burada Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait Gulfestream 45 tipi uçağına yakıt ikmali yapıldıktan sonra tekrar ülkesine dönecek.
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin’i Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer yetkililer uğurladı.
FK (MK) (FOTOĞRAF)