İdris TİFTİKCİ / İstanbul, () - YEŞİLAY'ın düzenlediği Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri, Latin Amerika'da uyuşturucu bağımlılarını fotoğrafladığı Paco adlı sergisini Sepetçiler Kasrı'nda açtı.

Sergi, sanatçının, Latin Amerika'da Paco adı verilen uyuşturucunun etkilediği gençler, çocuklar ve ailelerin dramlarını fotoğrafladığı çarpıcı karelerden oluşuyor.

Serginin açılışını yapan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, ancak sağlıklı birey ve toplumların mutlu olabileceğini vurgulayarak, sağlığı korumayı en temel görev olarak gördüklerini belirtti.

Açılışa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, sağlık konusunda bilinç oluşturmada sivil toplum kuruluşlarına da sorumluluklar düştüğünü kaydederek, toplum sağlığıyla, özellikle uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede Yeşilay'ın örnek olduğunu

söyledi. Vali Mutlu, özellikle gençler ve çocukların bu konuda büyük bir risk altında olduğuna işaret etti; uyuşturucu bağımlılığı konusunda medyanın da desteğiyle toplumsal farkındalığın artacağına olan inancını vurguladı. Mutlu, Gençliğimizi saran başta uyuşturucu olmak üzere bütün kötü alışkanlıklara karşı önemli bir refleks geliştirmeliyiz dedi.

Konuşmaların ardından, Mutlu, Karaman ve Bispuri, açılış kurdelesini keserek sergiyi açtı. Bispuri'nin objektifine yansıyan karelerden oluşan sergi, 15 Temmuz'a kadar gezilebilecek.