Elvan EZBER İSTANBUL, () İNSAN Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkezi'nde bir araya gelen İHH ile Yunanistan, Norveç, İsveç, Kanada, Fransa,İngiltere, İspanya, Güney Afrika, Malezya, Ürdün ve Endonezya'dan aktivistlerin oluşturduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun 10-11 Ağustos günü gerçekleştirdikleri toplantıyla ilgili kararlarını açıkladı. Açıklamada, "Gazze'nin yeniden özgürleşmesi için bütün dünya halklarının Gazze'deki ablukayı delmesi ve Gazze'ye yeniden yelken açılması gerektiğine kanaat getirilmiştir" denildi.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler'in Filistin halkı ile dayanışma yılı olan 2014 boyunca Gazze'ye yeniden yol almayı planlıyoruz. Gazze ablukasını delmek üzere (2008-2014 yılları arasında) yapılan tüm filo organizasyonlarının yanı sıra, 2010 ve 2011 yıllarındaki filo organizasyonunun izinden giden bu yeni girişime daha kapsamlı bir uluslararası katılım sağlanması beklenmektedir. Bu yeni filo, ABD'den Malezya'ya, İskandinavya'dan Güney Afrika'ya dünya çapında Filistin halkı ile giderek daha çok büyüyen bir dayanışmanın yansımasıdır."

Açıklamada, bu gemilerle aynı zamanda,  "Gaza's Ark" projesinin tamamlanması ve dünya çapında müşterileri tarafından satın alınan Filistin'in kendi ticari ürünlerinin taşınmasının da amaçlandığı belirtilerek, "Gaza's Ark teknesi Filistinliler ve Özgürlük Filosu Koalisyonu işbirliği ile inşa edilmekte olup 11 Temmuz'da İsrail tarafından bombalanmıştır" denildi.

EYLEM VE PROTESTO HAZIRLIKLARI

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun gelecek aylarda denizde ve bazı limanlarda eylem ve protestolar yapmak için hazırlıklara da başladığı, bu eylemlerle Gazze deniz yollarının açılması ve Filistinliler'in deniz yolu ile giriş ve çıkış yollarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı belirtildi.

(FOTOĞRAF)