MİLAS'TAKİ İŞÇİLERDEN DESTEK GELDİ
Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki eyleme Milas'taki Güney Linyit Sahası Türkiye Kömür İşletmeleri, Yeniköy ve Kemerköy elektrik üretim santralleri işçilerin de destek geldi. Yatağan Termik Santrali ve bu santrale kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirme tarihinin açıklanmasını protesto etmek için eşleri ve çocukları ile Milas- Ören karayolunun 22'inci kilometresinde bulunan Yeniköy Termik Santrali'nin önünde gelen yaklaşık 200 kişi, giriş çıkışları engelledi.
İşçilerden 50 yaşındaki İsmail Demir de giriş kapısına kendini zincirledi. Elindeki bir bidon benzin ile güvenlik güçlerinin yaklaşmamasını isteyen Demir, "Hükümet özelleştirmeler konusunda geri adım atmalı. Bu ihalelere giren firmalarda biran önce vazgeçmeli. İhaleyi alan firma yetkileri buraya geldiği zaman kendimi yakarım. Bir kişi bu yolda can verecekse o kişi ben olmaya hazırım" dedi.
KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI
Santralin 50 metre ilersinde bulunan Milas- Ören karayoluna giden bir grup, yolu her iki yöne ulaşıma kapadı. 'Yatağan Soma olmayacak', 'KİT'ler vatandır satılamaz', 'Direne direne kazanacağız', 'AKP halka hesap verecek' sloganları atıldı. Yolda araç kuyruğu oluştu. Sürücüler yolu açması için işçilerle tartıştı. Jandarma ekiplerinin bölgede beklediği, işçileri uzaktan takip ettiği görüldü.

Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () -