"İnternetime Dokunma" eylemi için Taksim'de toplanan gruba polis müdahale etti. Bu sırada Taksim'de bulunan Ceyhun Yılmaz, iddiaya göre bir metreden atılan boyalı mermi ile gözünden vurularak yaralandı.



Arkadaşlarıyla Taksim İstiklal Caddesi'nde buluşan Ceyhun Yılmaz, iddiaya göre 1 metreden atılan boyalı mermi ile gözünden vurularak 19.30 sıralarında yaralandı. 112 sağlık ekipleri tarafından Çapa'da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, yaklaşık 9 saat süren tedavisi sonrasında hastaneden taburcu edildi.



1 METRE'DEN ATEŞ EDİLDİ

İnternette bir alışveriş sitesinin kurucusu ve yöneticisi olan 31 yaşındaki Yılmaz, Taksim'de arkadaşlarıyla buluşup İstiklal Caddesi'nde ilerledikleri sırada aniden ilerleyen akreplerin açtığı ateş sonucu gözünden vurulduğunu iddia ederek, "Taksim'den geçiyorduk, girmemizle çıkmamız bir oldu açıkçası. Akrepler İstiklal Caddesi'nde bir anda ateş etmeye başladı. Hiç kimse de yoktu olmadığı halde bir anda plastik mermileri yaklaşık 1 metre mesafeden sıkmaya başladılar gözüme geldi. Şu an için gözüm bulanık görüyor, ileride yapılacak kontrollerde kalıcı bir sorun oluşup oluşmayacağı belirlenecek" dedi.



O POLİSLE KARŞILAŞMAK İSTİYORUM

Ceyhun Yılmaz'ın kardeşi Esra Yılmaz ise, abisinin eylemle alakasının olmadığını iddia ederek, "Abim arkadaşlarıyla eğlenmek için dışarı çıkmıştı. Eylemle alakası yoktu, kaldırımdan geçerken bir polis 1 metre mesafeden gözünden vurdu. Biz saatlerdir buradayız ne bir polis geldi, ne de bir soruşturma açıldı. Bizim ciğerimiz yandı o polisin şimdi nasıl uyuduğunu merak ediyorum. Polis sükuneti sağlamak için orada olmalıdır. Birinin canını yakmak için orada olmaz. Ben burada abimin kanlı ceketini tutarken, o polisin nasıl uyuduğunu merak ediyorum. Birisi bana bunun hesabını versin. Birinin parmağı kesilirken dahi milyonlarca polis hastaneye gelirken, bir polisin yaptığı suç, bir hata yüzünden bir polisi buraya soruşturmaya gelmedi. Ben bu olayı gerçekleştiren polisle karşılaşmak istiyorum. Bana verebileceği düzgün ve haklı bir cevap istiyorum" diye konuştu.



BENİM CANIM YANDI

Ceyhun Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz ise, akşamdan beri hastanede çocuğunun sağlık durumu için ağladığını ifade ederek, "Benim canımı yaktılar, Allah onların da canlarını yaksın. Devlet bunlara sükuneti sağlamak için para veriyor. Benim çocuğumun gözüne mi vursun diye, niçin tuttu neden? Akşamdan beri hastanede ağlamaktan içim parçalandı" şeklinde konuştu.