Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kampa giren Down sendromlu milli yüzücüler 32 yaşındaki Caner Ekin ile 17 yaşındaki Sami Kiraz, bu yıl 26'ncısı düzenlenecek olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'na hazırlanıyor.
Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde yer alan Kumburnu Plajı'ndaki kampta Down sendromlu yüzücüler Caner Ekin ile Sami Kiraz, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir öncülüğünde antrenman yapıyor. Günde iki kez açık denizde yüzen sporcuları antrenörler kano ile takip ediyor.
DOWN SENDROMLU 3 SPORCU KATILACAK
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 20 Temmuz'da 26'ncısı düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'na 30 ülkeden 2 bine yakın yüzücünün katılması bekleniyor. Yarışmayı daha önce 3 kez tamamlayan Caner Ekin ile birlikte Sami Kiraz ve antrenmanına İstanbul'da devam eden otistik engelli Nihat Cevher boğazı geçmek için mücadele verecek.
'BİR HAYALDİ'
Osman Akdemir, Ekin'in 3 kez 6.5 kilometrelik Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'nı tamamlayarak Down sendromlu arkadaşlarına örnek olduğunu, bunun daha önce kendileri için bir hayal olduğunu söyledi. Ekin'in zorlu parkuru tamamlayarak dünyada ilk maraton yüzen Down sendromlu yüzücü olduğunu hatırlatan Akdemir, yeni özel sporcular yetiştirerek tüm engellilere örnek olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Ekin'in başarısının ardından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile görüşerek, bu yılki yarışlara 2 sporcuyu daha dahil ettiklerini aktaran Akdemir, "Hedefimiz önümüzdeki yıl en az 7 ülkenin katıldığı uluslararası bir yarışma düzenlemek. Caner 3 kez boğazı geçti. Sami Kiraz da bizim Türkiye derecesi olan bir yüzücümüz. O ilk kez bu parkurda yarışacak. Caner, boğazı akıntılarına kadar ezberledi. Diğer 2 çocuğumuzun da bunu başaracağına inanıyoruz" dedi. Akdemir, Ölüdeniz'i belli saatlerde motorlu teknelerin girişine yasaklandığı için tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.
'YARIŞI KAZANACAĞIM'
Milli yüzücü Caner Ekin, 3 kez tamamladığı Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'nı bu yıl kazanacağını söyledi. İlk kez maratona katılacağını anlatan Sam Kiraz da parkuru tamamlayarak iyi bir derece elde etmek istediğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI