ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde Aydın ailesinin üç çocuğundan en küçüğü olan 3,5 yaşındaki Nehir Su'nun yurt dışından getirilen 20 bin liralık özel işitme cihazı kayboldu. 5 yaşına kadar cihazı takması gereken Nehir Su'nun hayatla bağlantısı kesilirken, ailesi yardım istedi.
Polatlı'da Tarhan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden Nehir Su Aydın'ın akşam eve geldiğinde kulağındaki işitme cihazının olmadığı ortaya çıktı. Aile okulda, servis aracında ve okul güzergahında cihazı aradı ancak bulamadı. İşitme cihazı bulunması için zabıta ekipleri, polis ve eğitim uygulama okulundakiler de arama yaptı ancak bir sonuç alınamadı.
50 BİN LİRALIK MASRAFI DEVLET KARŞILADI
Nehir Su'yu 5 aylıkken şüphelenip doktora götürdüklerini anlatan annesi Yıldız Aydın, yurt dışından getirilen işitme cihazının kızına takıldığını belirterek, Nehir'in böylece hayatla bağlantı kurduğunu söyledi. Cihazın iki parçadan oluştuğunu ifade eden anne Aydın, "Implant denilen bir çip Nehir'in beynine takıldı. Bunun değeri 30 bin lira. Buna bağlı olan ikinci parça kulaklık ise Nehir'in kulağına takıldı. Bu da 20 bin lira civarında. Devlet bu masrafı karşıladı. Küçük kızımız yaklaşık 2 yıldır bu cihazı kullanıyordu ve hiçbir sorun yaşamıyordu. Ancak bir akşam okuldan geldiğinde kulaklığındaki cihazı göremedik ve kahrolduk. Her yeri aradık sonuç alamadık. Küçük kızımızın hayatla bağlantısı kesildi. Başkent Hastanesi'nde kızımı ameliyat eden doktorlar bu cihaza 'Nehir'in çeyizidir, iyi koruyun' demişlerdi" dedi.
1,5 YIL DAHA TAKMASI GEREKİYOR
Baba Ali İhsan Aydın, cihazın bulunması için okul güzergahını karış karış gezdiğini, zabıta ve polise haber bıraktığını ancak bir sonuç alamadığını belirterek, " Cihaz pahalı,  almaya gücümüz yetmiyor. Çaresiz kaldık. Kızım şimdi 3,5 yaşında, 5 yaşına kadar bu cihazın mutlaka takılması lazım" diyerek kendisine yardım edilmesini istedi.