BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, metro hatlarındaki genişlemeye bağlı olarak müşteri kaybına uğrayan özel halk otobüsçülerinin gelirlerini artırmak için çözüm üretmeye hazır olduklarını bildirdi. Altepe "Daha önceki dayatmacı tavırları kabul edemeyiz. Belediyesiz çözüm olmayacağını herkes gördü" dedi.
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın 9 Şubat'ta yapılan kongresinde başkanlığa seçilen Sadi Eren ve yönetim kurulu üyeleri, ilk ziyaretini Başkan Altepe'ye yaparak sektörün yaşadığı sıkıntı ve çözüm yollarını görüştü. Metro hatlarının yoğunlaşması, tramvay ve ara arter seferleriyle birlikte 'beklenen modernizasyonu gerçekleştiremeyen' özel halk otobüslerinin gittiği noktalarda ister istemez müşteri kaybı yaşandığını söyleyen Recep Altepe "Esnafımız, gerek ulaşım master planının bir sonucu olarak gerekse kendilerinin neden olduğu hatalar nedeniyle gelir kaybına uğradı. 'Ben yaparım, belirlediğim hatlarda seferlerime devam ederim' demek olmaz. İnat etmekten vazgeçilir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte bu şehrin menfaatleri doğrultusunda hareket edilirse, yeni ekmek yolları ararız. Hedef para kazanmaksa mağduriyet ortadan kalkar. Şehrin ulaşım planı da aksamamış olur" şeklinde konuştu.
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Eren, kurum olarak Büyükşehir Belediyesi'yle ortak hareket etmek istedilerini söyledi.