BURSA’da bir araya gelen bir grup eğitimci, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın özel okullara gidecek olan 250 bin öğrenciye, 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında destek verme kararına tepki gösterdi. Eğitimciler, uygulamayı protesto etmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, iş adamları Rıza Sarraf, Mehmet Cengiz’e 3.5 lira destek parası gönderdi.
Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No’lu Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı özel okullara gidecek olan 250 bin öğrenciye, 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında eğitim öğretim desteğini kınadı. Heykel Merkez Postanesi önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türkiye’de devlet okullarının ödeneksizlik nedeniyle birçok eksiği bulunduğunu belirtti. Okullarda derslik ve öğretmen açığının had safhada olduğunu ifade eden Türkoğlu, "Camları olmadan, badanasız, kırtasiye masrafları karşılanmadan, sobayla, tezekle ısınarak, tadilat masrafları karşılanmadan, laboratuvarı, kütüphanesi, bilgisayarları olmadan eğitim- öğretim veren. Güvenliği sağlanamayan çok sayıda okulumuz var. Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri Bursa’da dahi hizmetlisi olmadığı için kokudan girilemeyen okullar bulunuyor" dedi.
Türkiye’de orta ve alt gelir grubu ailelerin çocuklarının zaten özel okula gidemediğini söyleyen Türkoğlu, "Asgari ücretle geçinen. Aylık bin ile 2 bin lira ücret alan ailelerin çocuğunu yıllı ortalama 15 bin ile 20 bin lirayı bulan özel okullara göndermesi mümkün değil. Garibanın çocuğunu okutmaya parası yok. Türkiye’nin bir çok yerinde 50-60 kişilik sınıflarda, hiçbir hizmet olmadan öğrenciler okuyor. Ancak prefabrik okullar yaptırabiliyorsunuz. Diğer taraftan çocuğunu özel okula gönderenin 3 bin 500 lirası ceplerinde kalacak. Bu uygulama zengine kıyak. Paranız cebinizde kalsın demek. Bu destek ancak 'Ayranı yok içmeye tahtırevan ile gider' sözü ile anlatılabilir" diye konuştu.
Eğitimciler kendi aralarından topladıkları sembolik 3.5 liraları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, iş adamları Rıza Sarraf, Mehmet Cengiz’e göndermek için PTT’ye gitti. Burada ayrı ayrı 3.5 lira gönderen Türkoğlu, her havale için 5 lira ödemek zorunda kalınca şaşırdı.

FOTOĞRAFLI