Çağatay KENARLI / İSTANBUL FATİH'te dün bir cep telefonu mağazasında meydana gelen hırsızlık olayında toplam değeri 35 Bin TL'yi bulan onlarca cep telefonu çalındı.Olayı mağazanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Fındıkzade Millet Caddesi üzerinde bulunan bir cep telefonu mağazasında dün sabah 04.45 sıralarında meydana geldi. Ayetullah Genco'ya ait iş yerine giren bir şüpheli, toplam değeri 35 Bin TL'yi bulan onlarca cep telefonunu plastik poşete doldurdu, kasada bulunan 300 TL'yi de alan şüpheli olay yerinden hızla uzaklaştı.



30 SANTİM ARALIKTAN GİRİP 18 DAKİKA İÇERİDE KALMIŞ

Hırsızlık olayı işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, yüzlerini gizleyen 4 şüpheli mağazanın önünde bir süre bekliyor. Bir şüpheli gözcü olarak kenarda beklerken üç şüphelinin elektronik kepengi elleriyle kaldırdığı görülüyor. Kepengi yaklaşık 30 cm kaldırmayı başaran şüphelilerden biri içeri giriyor. Şüphelinin içeri girmelerinin ardından ikisi mağazanın önünden ayrılıyor. İçeride 18 dakika kalan şüpheli, önce kasadaki 300 TL'yi daha sonra ise tezgahlardaki toplam değeri 35 bin TL'yi bulan onlarca cep telefonunu plastik bir poşete dolduruyor. Cep telefonlarıyla dolu poşeti dışarıdaki arkadaşına veren şüpheli ve arkadaşı olay yerinden hızla uzaklaşıyor. 35 BİN TL'LİK TELEFON, PORTAKAL POŞETİNDE GİTTİ

İşyeri sahibi Ayetullah Genco, ise hırsızlık olayını mağazaya geldiklerinde fark ettiklerini belirterek, "Biz dükkanımızı kapatırken kepenk'e güveniyoruz. 3 kişi dükkanın kepengini rahat bir şekilde kaldırarak içeriye giriyor. İçeride yaklaşık 20 dakika kalmış. Bu sırada tezgahta bulunan tüm telefonları alıyor. Kasada bulunan parayı alıyor. İç kısımda bulunan para kasamız var onu açmaya çalışıyor, 6-7 dakika da orada geziniyor. Çok zor şartlar altında bu parayı kazanıyoruz. Bir anda böyle gitmesi bizi çok yıprattı. Bir portakal poşetine koydu o kadar telefonu ve kaçtı. Çalınan telefonların hepsi sıfırdı, faturalarını ve güvenlik kameralarını polis ekiplerine vererek gerekli başvuruları yaptık. Temennimiz hırsızlık olaylarında daha caydırıcı önlemlerin alınmasıdır. Bu olaylar çabuk paraya çevrilen sektörlerde meydana geliyor. Kuyumcu ve bizim sektör gibi yerlerde çok oluyor" dedi.