Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() CUMHURBAŞKANI Adayı Ekmeleddin İnsanoğlu, oyunu Yeniköy İlköğretim Okulu 1592 No’lu sandıkta, eşi Füsun İnsanoğlu ve oğlu Orhan İhsanoğlu ile birlikte kullandı.

CEP TELEFONU İSTENMEDEN KENDİ VERDİ
Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İnsanoğlu ve oğlu Orhan İhsanoğlu ile birlikte, saat 10.30 sıralarında oy kullanacağı Sarıyer'deki Yeniköy İlköğretim Okulu’na geldi. İhsanoğlu okul girişinde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Daha sonra oy kullanacağı 4-A sınıfına giren İhsanoğlu, kalabalık bir basın ordusu tarafından karşılandı. Sandık görevlileriyle el sıkışan İhsanoğlu, oy pusulasını ve mührü aldı. Cep telefonunu görevliye teslim eden İhsanoğlu daha sonra kabine girerek oyunu kullandı.
Çıkışta basın mensuplarına “Sizler oyunuzu kullandınız mı?” diye soran İhsanoğlu, “Ben her şeyden önce sizlerin de oyununuzu kullanmanızı istiyorum. Çünkü bu her şeyden daha üstün ve mukaddes bir görevdir. Bunu hep beraber yapmamız lazım” dedi.
KAMPANYA EŞİTSİZ VE ADALETSİZ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLDÜ

Açıklamasına, “Öncelikle herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek başlayan İhsanoğlu şunları söyledi:
“Türkiye seçim kampanyasını dün akşam itibariyle bitirdi. Bugün sessiz yığınlar, Türk milleti, sandık başına giderek hür iradesiyle mührünü basacak. Bu akşam itibariyle de Türkiye Cumhuriyeti, cumhurbaşkanının kim olduğunu öğrenecek. 30 gün seçim kampanyası için kafi değildir. Ayrıca kampanya eşitsiz ve adaletsiz şartlarda yürütüldü. Ancak biz milletimizin sağ duyusundan eminiz. Bizim temennimiz seçimin suhuletle, güvenli, dürüstlük ve tarafsızlık içerisinde yürütülmesidir. Ancak sabahleyin aldığımız haberlerde bazı sandık görevlilerinin telefonları alıkoymadıkları, bazı seçmenlerin pusulayı mühürledikten sonra fotoğraflarını çektiklerini arkadaşlarımız tespit etmiş durumda. Biz bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü seçim kanununda ve YSK’nın gönderdiği genelgede oy verme işlemi sırasında seçmenlerin telefonlarının alıkonulması gerekiyor. Burada geçen dönemlerde görülen bir takım uygunsuz hareketlerin yapıldığını, oyunu mühürledikten sonra çektiği fotoğrafla gidip bir takım menfaatler temin edildiğini biz biliyoruz. Bizim temennimiz bu seçimlerin temiz bir şekilde milli iradeye gölge düşürmeden yapılmasıdır. Bütün dünyanın ve Türkiye’nin gözü bu seçimde. 76 milyonun hassasiyeti her türlü hassasiyetin üstündedir. Burada suç işlendiği taktirde biz suç duyurusunda bulunacağız. Türkiye’de ilk kez halk oylarıyla yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerinin nezih ve şeffaf şekilde bütün dünyaya karşı açık bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Aksi taktirde Türkiye büyük bir demokrasi krizi yaşayacaktır. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok. Etrafımız zaten krizlerle dolu. Bu seçimin neticesinde toplumumuzun gerginlikten kurtulması, kutuplaşmadan kurtulması temennisiyle bütün vatandaşlarıma ilgileri nedeniyle şükran ve saygılarımı sunuyorum.”
EN İYİ ANKET BUGÜN YAPILIYOR

Bir gazetecinin, "Çok sayıda anket yapıldı. Seçim sonuçlarıyla ilgili sizin bir tahmininiz var mı” sorusunu İhsanoğlu, “En iyi anket bugün yapılıyor. Türkiye bugün sessiz yığınların sesini duyacak” diye cevapladı. “İkinci tura kalır mı” şeklindeki soruya ise İhsanoğlu, “Temennim ve tahminin birinci turda bunu rahatlıkla kazanabileceğimiz yönünde” dedi.
İhsanoğlu açıklamaların ardından Yeniköy’deki evine geçti. İhsanoğlu aracına binerken vatandaşlar tarafından alkışlandı. Seçimi gün boyu evinde takip edecek olan İhsanoğlu'nun saat 17.00 sıralarında Levent’teki seçim koordinasyon merkezine gideceği belirtildi.

(FOTOĞRAF)