MUĞLA’nın Marmaris İlçesi'nde, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 11 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu 26 yaşındaki Huban Öztoprak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul’a gönderildi.
Datça'ya gösteriye giden İstanbul Kumbara Görsel Tiyatro Grubu'nun 10 oyuncusunu taşıyan minibüs, Seyirtepe mevkiinde, karşıdan gelen hafriyat kamyonuyla çarpıştı. Kazada 8 tiyatrocu yaralandı. İlçedeki hastanelere kaldırılan yaralılardan 7'si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, minibüsün arka koltuğunda sıkışan ve durumu ağır olan tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Huban Öztoprak, Özel Yücelen Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazına bağlandı. Ailesi ve yakınları Öztoprak'tan gelecek iyi haberleri beklerken, dün akşam saatlerinde umutlu bekleyiş acı ile son buldu. Huban Öztoprak'ın saat 20.30'da duran kalbini tekrar çalıştırmak için 1 saat süren müdahaleler sonuçsuz kaldı. 11 gündür tedavi gören genç oyuncunun ölümü yakınlarını yasa boğdu.
Öztoprak’ın cenazesi bugün saat 07.30’da babası Efkan Öztoprak ve annesi Nurcan Gülhan ve tiyatrocu arkadaşları tarafından teslim alındı. Genç oyuncunun ambulansla Dalaman Havalimanı’na götürülen cenazesinin buradan da saat 11.00’deki uçakla toprağa verileceği İstanbul’a nakledileceği bildirildi. Öztoprak, yarın öğlen namazının ardından Topkapı’daki Aile Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.