ZONGULDAK'ta huzurevinde kalan ve yürüme güçlüğü çeken 69 yaşındaki Nurol Karadeniz, ambulansla götürüldüğü okulda görevlilerin yardımıyla oyunu kullandı.
Kentte saat 08.00'de oy verme işleminin başlamasıyla seçmenler sandık başına gitti. Oy kullanabilmek için talepte bulunan engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler, İl Sağlık Müdürlüğü'nün evde sağlık hizmetleri birimi tarafından sandığa götürüldü. Merkez Huzurevi'nde kalan ve yürüme güçlüğü çeken Nurol Karadeniz de oy kullanacağı Bahçelievler İlkokulu'na ambulansla götürüldü. Görevlilerin yardımıyla oyunu kullanan Karadeniz, aynı ambulansla tekrar huzurevine bırakıldı.
Görme engelli kardeşler 27 yaşındaki Aziz ve 29 yaşındaki Dilek Üyüm de yakınlarıyla aynı okulda oylarını kullandı. Aziz Üyüm babasının, Dilek Üyüm de kızkardeşinin yardımıyla kabinde oy pusulasına mührü vurdu. İki kardeş, yine yakınları ve görevlilerin yardımıyla zarfları sandığa attı.
Sandıkların bazılarında oy verme sırasında kuyruk oluştu. Bazıları kucaklarında çocuklarıyla sandık başına giden seçmenler, kuyrukta bir süre sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

DS,GG(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)