Bulut MÜLHİM / İstanbul, () Bahçelievler'de beraber yaşadığı adamla tartışan Özbekistan uyruklu kadın daireyi benzin dökerek ateşe verdi. Yangın nedeniyle mahalle sakinleri sokağa döküldü.
Olay saat 06:30 sıralarında Bahçelievler Çamlık Caddesi, Hercai Sokak'ta meydana geldi. Erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan Özbekistan uyruklu Muhabbet M. ile arkadaşı arasında gece saatlerinde tartışma çıktı. Muhabbet M.'nin erkek arkadaşı tartışmanın ardından evden ayrıldı. Özbek kadın bir süre sonra evden çıkarak benzin bidonuyla geri döndü. Benzini eve döken kadın 5 katlı apartmanın giriş katındaki daireyi ateşe verdi. Yangını gören apartman sakinleri sokağa döküldü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri tüm daireye yayılan yangını yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucunda söndürdü. Özbek kadın polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Bir mahalle sakini "Gece daireden sesler geldi. Polis çağırdık. Polis bir şey bulamadı ve gitti. Bir saat sonra kadının sesi geldi. Ben dışarı çıktım. Bir taksici onu benzinliğe götürmüş. Kadın evi, adamı yakacağım diyordu. Ben polis ve ambulans çağırdım. Onlar gelene kadar evin çoğu yandı. Kadın çok kızmıştı. 'Evi de adamı da yakacağım' diyordu. Polislere gösterdim. Yakaladılar" diye konuştu.
Bazı mahalle sakinleri dairede yabancı uyruklu kadınların yaşadığını ve sürekli kavgaların çıktığını ve ihbarda bulunduklarını belirterek polis memurlarına tepki gösterdi. Apartman sakinleri kadından şikayetçi olurken, gözaltına alınan Muhabbet M. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
(FOTOĞARFLI)