ADAPAZARI'nda bir otomobil içerisinde bırakılan ve havasız kalınca çırpınmaları üzerine bunların ve koruma altında bulunan 2 angut kuşu olduğu anlaşılan kanatlılarla ilgili Orman ve Su işleri Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü ekipleri otomobil sahibi A.T.ye toplam 1656 TL para cezası uyguladı.
Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi'nde geçen hafta park halindeki 41 PH 134 plakalı araç içerisinde bulunan 2 ördeğin araçta havasızlık nedeniyle çırpındığını görenler, polis ve iftaiye ekiplerine haber verdi. Yaklaşık 2 saat araçta oldukları anlaşılan ve bunların koruma altında bulunan 'Angut' cinsi kanatlı olduğu belirlenen hayvanlar, bir  süre sonra gelen aracın sahibi A.T. tarafından aracın kapılarının açılması sonucu boğulmaktan kurtulmuştu.
Bu olayın gazete ve televizyonlarda yayınlanması üzerine Orman ve Su işleri Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü, plakasından araç sahibi A.T.ye ulaştı. Ancak araç sahibi A.T.  koruma altında bulunan angıtları doğaya bıraktığını söyleyince kuşlara ulaşılamadı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca koruma altına alınan yaban hayvanları  listesinde ördekgiller familyasından ve Türkiye'de 'Angut' adıyla birilenen 'Tadorna ferruginea' cinsi 2 ördek için araç sahibine 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunun'a muhalefet suçundan dolayı 756 TL idari para cezası ve 900 TL tazminat bedeli olmak üzere toplam 1656 TL para cezası uyguladı. Para cezası A.T.'den tahsil edildi.