TÜRKİYE Şebap Güvercin Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen festivalde, değeri 5 bin lira ile 45 bin lira arasında değişen 285 güvercin 'Türkiye'nin en güzel şebap güvercini' seçilebilmek için yarıştı.
Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu tarafından, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde, 7'nci Antalya Şebap Güvercin Festivali düzenlendi. Festivalde, değerleri 5 bin lira ile 45 bin lira arasında değişen 285 şebap güvercini 'Türkiye'nin en güzel şebap güvercini' seçilebilmek için yarıştı. Türkiye'nin 17 ilinden katılan hayvanseverlerin güvercinleri, hakem heyet tarafından 14 kategoride değerlendirildi. Tüy ve göz rengi, kuyruk uzunluğu, kafa, boyun, gaga yapısı ile dikkati çeken şebap güvercinlerine festivali izlemeye gelen vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
ŞAMPİYON GÜVERCİN 45 BİN LİRA
Hakem heyetinin 24 saat süren değerlendirmesiyle yapılan puanlamaya göre 14 farklı kategoride dereceye giren güvercin sahiplerine düzenlenen törende kupa verildi. Yarışmada Sinan Karagülle'nin 'Adalı' adını verdiği 45 bin lira değerindeki güvercini, 'kürenk' kategorisinde birinciliği kazanıp, Türkiye'nin en güzel şebap güvercini seçildi. Karagülle, her gün tüyünün güzel görünümü ve bakımı için özel olarak ilgilendiği 5 yaşındaki güvercinin düzenlenen farklı şampiyonalarda 4 birincilik elde ettiğini söyledi.
AMAÇ; ŞEBAP IRKINI KORUMAK
Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu Başkanı Mustafa Kale, şebap güvercinlerinin kafa ve boynunun iri görünümü ile öne çıktığını belirterek, Anadolu'ya özgü bir ırk olduğunu söyledi. Şebap güvercinin saf ırkının korunarak, dünyaya yayılmasını hedeflediklerini kaydeden Kale, “Yarışta güvercinler görünümü ile hakem heyeti tarafından değerlendiriliyor. Şebap güvercinleri manken kuş olarak adlandırılır ve güvercin türünün prens ile prensesidir. Yarışma düzenlemekteki amacımız, hobi olarak güvercin yetiştiren kişileri bir araya getirerek, ırkın korunması için bilinç oluşturmaktır" dedi.