Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki cezaevinde mahkumlar, cezaevi içindeki serada yetiştirdikleri çiçeklerin satışını yaparak 1 yılda, 64 bin liralık gelir elde etti. Sera sorumlusu Ziraat Mühendisi Necdet Kurttekin, çiçeklerin özellikle otel ve lüks restoranlar tarafından talep edildiğini söyledi.
Ödemiş Cezaevi’nde kalan mahkumlar tarafından 1500 metrekarelik serada üretilen iç mekan çiçekleri, yurdun birçok yerine pazarlanıyor. Bir yıl içerisine cezaevine 64 bin liralık gelir sağlayan serada, mahkumlar gelecekleri için bir meslek edinmenin mutluluğunu yaşıyor.
Sera sorumlusu Ziraat Mühendisi Necdet Kurttekin, bölgedeki iç mekan çiçek yetiştiriciliğinin yalnızca açık cezaevinde yapıldığını belirterek, “Bu yüzden civarda rakibimiz yok. Yurdun birçok yerlerinden müşterimiz var. Büyük bir titizlikle mahkumlarımızın ürettikleri bu çiçeklerin otellerin lobisini süslemeleri bizleri sevindiriyor. İstanbul, Muğla, Kayseri ve Denizli’de çok sayıda müşterimiz var. Bu arada belediyeler, şirketler, oteller bizim en önemli müşterilerimiz arasında yer alıyor” dedi.
Toplam 30 çeşit içinde Şefrole, Yeşil Fikus, Alacalı Goldsun, Oda Yukası, Dirisana, Kraton, Benjamin ve Singonyum türünde çiçekler yetiştirildiğini kaydeden Kurttekin, büyük boy çiçeklerin özellikle otel ve lüks restoranlar tarafından talep edildiğini dile getirdi. Mühendis Kurttekin, isteğe göre çeşitli aranjmanlar yapıldığını ve büyük mağazalarla anlaşarak fason üretim de yaptıklarını vurguladı.

YB(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)