Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ(Osmaniye, () - OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde dolu yağışı nedeniyle bir ahırın çatısının çökmesi sonucu 6 büyükbaş hayvan yaralandı.
Dün akşam saatlerinde Kadirli İlçesi'ne bağlı Cığcık Köyü'nde etkili olan dolu yağışı nedeniyle Yusuf Bozat ve Hasan Deveci'ye ait büyükbaş hayvan çiftliğindeki ahırın çatısı çöktü. Enkaz altında kalan 11 büyükbaş hayvan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince çıkarılırken, bunlardan 6 tanesinin yaralandığı belirlendi. 
Olayı duyunca köye gelerek yetkililerden bilgi alan Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam işletmede hasar tespiti yapılacağını belirtirken, "Her şeyden önce olayda can kaybının olmaması sevindirici. Yaralanan hayvanların tedavisi takip edilecek" dedi.
İşletme sahiplerinden Yusuf Bozat ise, ilk defa böyle bir dolu yağışı ve fırtına ile karşılaştıklarını belirterek, "Dolu yağışı yarım saat süreyle etkili oldu ve bu yağış sonucunda ahırın çatısı çöktü. 6 tane hayvan yaralandı. Yetkililerin gerekli çalışmaları yaptı" diye konuştu. Hasan Deveci ise, olayda can kaybının yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.
EE(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)