OSMANİYE Valiliği, araçlarda emniyet kemeri sinyalini susturmaya yarayan aparatın satışını ve kullanılmasını il genelinde yasakladı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, aparatı satan, kullanan ve bulunduranlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.
'Toka' denilen aparatların kullanımının yaygınlaşması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü, illere bir yazı göndererek aparatların valilik kararıyla yasaklanmasını istedi. Bu yazı üzerine Osmaniye Valiliği almış olduğu bir kararla emniyet kemeri aparatının satılmasını ve kullanılmasını il genelinde yasakladı. Kararla ilgili bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kararla emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartılmasının amaçlandığını söyledi.
Ceren, "Osmaniyeli vatandaşlarımızın huzur ve trafik güvenliğinin sağlanarak can ve mal kaybına maruz kalmalarını önlemek amacıyla emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullanılan aparatı satan işyerleri ile kullanan veya aracında bulunduran sürücülerin trafiğe çıkmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Aksine davranışlarda bulunanların tespiti halinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi olan emre aykırı davranış ve Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu.